Екипите откриха нови човешки останки във взривилия се в Горни Лом заводРазследването на взрива в Горни Лом продължава

Нови останки откриха спасителните екипи, които разчистват взривилия се в Горни Лом завод за боеприпаси "Миджур". По време на огледите е бил открит още биологичен материал, принадлежал на жертвите на трагично взривилия се цех на завода. Въпросните останки са били иззети от специалистите, които ще ги подложат на експертиза. Това съобщи Андрей Цветанов, който заема поста завеждащ отдел в Националната следствена служба.

Горни ЛомТой разкри, че към момента е иззето абсолютно всичко, което има отношение към разследването на трагедията. Самият процес по изясняване на всички причини, довели до фаталния инцидент, при който загинаха 15 души, все още не е приключил.

Обходите на мястото на взривилия се завод, продължават, разкри Цветанов. Все още няма информация кога се очаква да приключат огледите на фаталното място. По-голямата част от останките на завода вече са били изследвани, но е необходимо всеки един сантиметър да бъде обходен, за да бъде разкрита истината на трагедията.

Припомняме ви, че завод "Миджур" в Горни Лом се взриви в началото на този месец, при което 15 души от работещите в един от цеховете му намериха смъртта си. Към момента основната версия, по която се работи, е че фаталният инцидент е следствие на престъпна небрежност от страна на собствениците на завода по отношение на безопасността на работата.

Според разследващите органи шефът на "Миджур" се е ползвал с протекции от много високо ниво, благодарение на което е продължавал да си работи необезпокояван, въпреки многото констатирани нарушения и правени предписания, предават от vsekiden.com.

За да бъде доказало това твърдение обаче са нужни още повече и солидни доказателства, коментират разследващите.