Йордан Бакалов направи скандално признание за „Миджур”

Йордан Бакалов направи скандално признание за „Миджур”
5 (100%) 1 vote

Йордан Бакалов призна, че завод „Миджур” има политическа подкрепа

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов направи скандално признание за завод „Миджур”.

В сутрешния блок на bTV Йордан Бакалов заяви, че последната версия за адския взрив в завод „Миджур”, по която се работи, е човешка грешка.
Служебният вътрешен министър обаче категорично отхвърли твърдението на собственика на завода – Валери Митков, че става въпрос за саботаж.
Той подчерта, че на този етап няма доказателства, че в резултат на саботаж се е стигнало до мощната експлозия на 1 октомври в цех за утилизация на мини в завод „Миджур”, която отне живота на 15 човека.

Йордан Бакалов призна, че завод „Миджур” има политическа подкрепа

Йордан Бакалов призна, че завод „Миджур” има политическа подкрепа

Йордан Бакалов посочи, че още при подписването на договора за утилизация, Министерството на отбраната е дало становище, за да се избегнат подобни последствия.
Според министъра мините, които са обезвреждали служителите на завод „Миджур”, са много опасни, а освен това количеството им е било твърде голямо.
Друг е въпросът защо Междуведомствената комисия е дала разрешение за струпването на огромен брой боеприпаси на едно място.
Йордан Бакалов направи скандално разкритие, заявявайки, че по всяка вероятност заводът е бил подкрепян от политически фигури.

Служебният министър заяви, че има известни подозрения под чии протекции е собственикът на завод „Миджур” Валери Миков, но не разполага с доказателства.
Той е категоричен, че е крайно време бизнесмените в страната да започнат да инвестират в безопасни условия на труд, а не само в яхти, коли и вили.
Вътрешният министър изрази надежда, че случаят няма да бъде потулен.
Но пък в същото време се предполага, че хората, които са предизвикали адския взрив вече не са измежду живите.
Йордан Бакалов заяви, че има институция, която може да посочи кой е виновен и кой не и допълни, че не е в характера му да сочи някого с пръст.
По повод на отминалите предсрочни парламентарни избори, министърът подчерта, че действията на МВР са довели до три осъдителни присъди за търговия с гласове, пише novini.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Йордан Бакалов направи скандално признание за „Миджур””

  1. Emil Lily

    окт. 13. 2014

    http://encheveg.blog.bg/drugi/2014/10/13/.1304391

Добавете коментар