Опонентите на Бойко Борисов се възползват от слабото му място

Бивш психолог в МВР извади на показ най-уязвимите места на водещи политически фигури, сред които и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От думите на Росен Йорданов става ясно, че Бойко Борисов е нарцистично уязвим. Според него лидерът на АБВ – Георги Първанов пък излъчва лукавост, председателят на ББЦ – Николай Бареков – неувереност, а новият лидер на БСП – Михаил Миков е нерешетилен. По отношение на лидера на ДПС – Лютви Местан, Росен Йорданов е категоричен, че той не е самостоятелен. Бившият шеф на Института по психология на МВР заяви в ефира на bTV, че е изготвил своеобразни профили на политическите лидери, които от днес ще седнат на масата за преговори в търсене на успешната формула за ново правителство.

[caption id="attachment_424974" align="alignright" width="300"]Опонентите на Бойко Борисов се възползват от слабото му място Опонентите на Бойко Борисов се възползват от слабото му място[/caption]

Росен Йорданов подчерта, че фактът, че Бойко Борисов е нарцистична личност се експлоатира много от опонентите му. Положителното качество на лидера на ГЕРБ обаче е, че е изненадващо гъвкав. Психологът посочи, че председателя на БСП - Михаил Миков има „по народняшки добро чувство за хумор”, но пък за сметка на това е нерешителен. В същото време Лютви Местан показва впечатляващ самоконтрол, който до известна степен се засенчва от факта, че не е самостоятелен. Йорданов си позволи да посъветва Реформаторския блок да покажат автентичност, но не и инфантилност в емоциите си, тъй като в момента е повече от очевидно, че са превъзбудени.

Според психолога Валери Симеонов създава впечатление за личност, изпълнена с патриархална солидност и добронамереност (подобно на партньора му в Патриотичния фронт Красимир Каракачанов), но пък има вид на човек, който може лесно да се засегне. По отношение на Николай Бареков, Йорданов посочи, че медийният му образ о прави твърде пъстър и внушава недоверие, иначе има положително излъчване и е емоционален по детски, пише Блиц. Личи си обаче, че лъжата наднича зад всичко това, категоричен е специалистът. Припомняме, че от днес стартират преговорите между партиите за съставяне на стабилно правителство.