От БСП са категорични, че няма да се откажат от това свое искане

Депутатът от БСП Таско Ерменков коментира в ефира на БНТ преговорите за сформиране на правителство, които ще се проведат днес между Столетницата и ГЕРБ. Както вече стана ясно, партията на Бойко Борисов ясно заяви, че ще се изслушва всички политически сили и ще вземе решение с кои от тях ще управлява, в зависимост от допирните точки помежду им.

ГЕРБ ще вземе под внимание приоритетите на всяка една партия при избора си на коалиционен партньор. Лидерът на партията дори склони да предостави управлението на три от министерствата на другата партия, с която ще влезе в коалиция.

Таско Ерменков заяви, че Бойко Борисов не е в ситуация да се пазари и да поставя условия, тъй като времето на търговията в управлението на страната ни отдавна е приключило. Той заяви, че всяка една подобна договорка може да се окаже пагубна за бъдещето на България.

[caption id="attachment_424979" align="alignright" width="300"]БСП Таско Ерменков е категоричен, че БСП няма да се откаже от искането си за подоходно облагане[/caption]

Социалистът заяви, че БСП няма намерение да отстъпи в едно от своите искания. Таско Ерменков каза, че партията му няма да се откаже от въвеждането на прогресивното подоходно облагане. От думите му стана ясно, че ако ГЕРБ иска споразумение, трябва да се съобрази с това искане на червените.

Таско Ерменков допълни, че по въпросите, по които БСП и ГЕРБ имат допирни точки, ще се постигне съгласие. Той заяви, че БСП ще изслуша приоритетите на партията победител в изборите. Социалистът е категоричен, че приоритетно трябва да се търси решение на проблемите в енергетика и правосъдната система.

Депутатът от БСП коментира и предложението за нови избори. Той заяви, че подобна битка би била пагубна за страната ни точно в този момент, пише ПИК.