Тайнствен ходжа е успял да излекува Златко Баретата от пораженията след атентата

Травмите от покушението срещу Златко Баретата бяха жестоки – разкъсани пикочен мехур, коремна мускулатура, части от дебелото и тънкото черво, както и поражения по левия крак. Част от червата му дори бяха изрязани при спешните операции и това затрудняваше нормалното им функциониране при проходимостта на храната – пише „Уикенд”. Разправят дори, че заради надупчения коремен мускул Баретата получил кръвоизлив в стомаха, поради което трябвало да внимава какво яде до края на живота си. Подбедрицата на левия крак на мафиота пък беше изцяло раздробена от куршумите. Те бяха засегнали и бедрената кост, която бе счупена. Към днешна дата обаче тялото на Златко Баретата е като на 20-годишен спортист – отбелязва изданието. Той е захвърлил бастуните, а куцането е останало в миналото. Чудото е станало преди месец и не след някаква сложна медицинска интервенция, а след посещения при ходжа – твърди седмичникът.

[caption id="attachment_424876" align="alignleft" width="300"]Златко Баретата Дълго време Златко Баретата движеше с бастун[/caption]

Турският ходжа е успял да направи тайнствена процедура, с която гангстерът е вдигнат на крака. Болният нерв е бил възстановен, след като наредил на Баретата да се храни с ориз в продължение на седмица само и единствено по определена от него схема. Процедурата изглеждала простичка на пръв поглед. На Златко Баретата било казано да вземе 3 бурканчета от по 400 г. Във всяко от тях се слагало по 2 лъжици ориз, а после бурканчето се пълнело догоре с вода. Оризът трябвало да престои във водата поне 24 часа. После оризът се изяжда, без да се овкусява. Така процедурата се повтаря, докато болките изчезнат окончателно. Спазвайки стриктно рецептата, само след седмица Златко Баретата бил като нов човек – твърдят очевидци. На мафиота е дадена и специална муска. Това е талисман, састоящ се от лист хартия с изписани на него текстове на арабски, най-често от Корана. С муската му била направена бяла магия за здраве на него и семейството му. Имало и заклинание – никога вече да не го ловят куршуми – пише изданието.

Златко Баретата беше прострелян с 5 куршума пред Съдебната палата на 29 януари 2013 г.