Бизнесмен се подигра на Николай Бареков

Предизборните обещания на Николай Бареков станаха обект на подигравки. Евродепутатът отнесе голяма подигравка от бизнесмена Огнян Донев, който беше гост в бТВ. Бизнесменът коментира изказването на Николай Бареков, че ако спечели изборите ще създаде 1 милион нови работни места.

Бизнесменът иронизира изказването на Николай Бареков, заявявайки, че ако той създаде нови 1 милион работни места, ще му бъде нужно да внесе около 600-700 000 работници, които да работят на тези места. Огнян Донев заяви, че политиците не могат да създават работни места, освен свързаните с предизборните щабове.

[caption id="attachment_424847" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков отнесе жестока подигравка[/caption]

Бизнесменът коментира и изборните резултати. Той заяви, че е редно лидерът на партията победител да стане премиер. Огнян Донев е председател на организация КРИБ, която дни преди изборите се срещна с лидера на партията, пише БЛИЦ. Той заяви, че подкрепя политика, насочена към Европа и се надява скоро да се разреши и въпроса със спрените еврофондове.

Огнян Донев заяви, че през последните няколко години е бил разпънат чадър над определени фирми и те са получавали подкрепа. Бизнесменът каза, че не е обвързан с нито една партия и не му е искана подкрепа за определена политическа сила.

Донев предрече и съдбата на предстоящото правителство в случай, че то тръгне по пътя на предходното. Според него, ако новият премиер върви по стъпките на стария, правителството ще оцелее не повече от 2 години.

Председателят на КРИБ е убеден, че политиците могат да дата своя принос за икономическия просперитет на страната ни единствено, създавайки предпоставки за разкриването на нови работни места, но не и да ги създадат. Така бизнесменът коментира абсурдното твърдение на Николай Бареков, че ще създаде нови 1 милион работни места само за няколко години.