Смъртоносният вирус на ебола е все по-близо до страна ниБританец е починал от ебола в столицата на Македония Скопие

Британец почина от ебола, при това само на няколко километра от България! Мъж с британско гражданство, чиято самоличност се пази в тайна, е издъхнал в столицата на Македония Скопие, а според лекарите причината за смъртта му е именно зараза със смъртоносния вирус. За който родните специалисти тръбят, че е далеч от страната ни.

[caption id="attachment_424802" align="alignright" width="300"]Първа жертва на ебола в Европа Първа жертва на ебола в Европа[/caption]

Тепърва предстоят да бъдат направени анализи, за да се установи дали британецът е починал вследствие на заразяване с вируса на ебола.

Ако това бъде потвърдено, мъжът ще е и първата жертва на опасния вирус в Европа. До момента еболата уби хиляди в западна Африка и вече се разпространи към Северна Америка и Европа.

Втори мъж в Скопие, приятел на починалия, също проявява симптомите, характерни за заразяването с вируса. От външното министерство на Македония потвърдиха смъртта на мъжа, както и факта, че той е британски поданик.

От Великобритания също излязоха с официално становище по случая като обявиха, че вече разследват инцидента. Към момента на много жертви на ебола е имало преди близо 40 години, през 1976 година, когато 3 800 човека загинали след заразяване с вируса, предават от dailymail.co.uk. Поне още 8 хиляди души са били заразени, разкриват справочниците.

Британецът, починал в Македония, е първият европеец, който умира заради смъртоносния вирус. Македонската телевизия Алфа предава, че пациентът е бил приет в клиника в столицата Скопие с всички симптоми на заразяване с ебола.

При приема му в медицинското заведение, мъжът бил толкова зле, че дори не можел да разговаря с персонала и малко след това починал.