Паника в Москва: Тигърът на Путин избяга в Китай

Гласувайте за статията

Паника в Москва заради тигъра на президента, избягал в Китай

Паника в Москва и в Кремъл заради тигъра на Владимир Путин, предизвика бурни реакции в мрежата. Оказа се, че дивият „домашен“ любимец на руския президент е минал границите на Русия и се е оказал чак в Китай. Сибирският тигър е доста диво и свирепо животно. И властите в Москва неслучайно се притесняват, че любимецът на президента може да предизвика суматоха в Китай, където рискува да нанесе сериозни поражения.

През май месец тази година Владимир Путин пусна от руски зоопарк на свобода три сибирски тигъра. Тяхното освобождаване бе широко отразено в пресата, а един от екземплярите се ползва с протекциите на президентски любимец. Освен че в дивата природа животните са следени от зоолози, също така имат имплантирани чипове за проследяване. За зла участ тигърът на Путин решил, че сибирската тайга не му достатъчна и решил да „отскочи“ до съседен Китай.

Властите в Москва били веднага информирани за местонахождение на животното, а в Пекин получили необичайна молба. Китайските държавници трябва да открият и заловят животното, след което да съдействат за връщането му на руска земя.

Паника в Москва, президентския тигър избяга в Китай

Паника в Москва, президентския тигър избяга в Китай

За да избегнат опасността от раняване или смърт на сибирския тигър, който на всичкото отгоре е и любимец на президента, властите в Китай са монтирали близо 60 камери в радиус от 100 километра в района, в който е засечено животното последно. Успоредно с това тече трескава подготовка по премахване на всякакви бракониерски клопки и капани, които биха причинили някаква вреда на сибирския тигър.

Тигърът Кузия е на 19 години и заедно с две тигрици бе пуснат през май месец в Амурска област. Природозащитници смятат, че той просто е ловувал, но след като видели, че е влязъл на китайска територия в Москва сериозно се притеснили за сигурността му.

Василий Горобейко, заместник-директор на центъра по природни ресурси в Русия не скри безпокойството си. „Китай е пренаселена страна и загубилият се тигър лесно може да се превърне в мишена на всеки земеделски стопанин“, споделя той.

„Китай беше информиран за тигъра на президента Владимир Путин по всички дипломатически канали. Но все пак е необходимо време, информацията да стигне до местните еколози“, казва още той.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар