Сотир Цацаров проговори за взрива в Горни Лом

Сотир Цацаров проговори за взрива в Горни Лом
5 (100%) 1 vote

Сотир Цацаров категорично опроверга твърдението на Валери Митков

Главният прокурор на Република България – Сотир Цацаров проговори за взрива в завод „Миджур” в Горни Лом.

Сотир Цацаров опроверга думите на собственика на печалния завод в Горни Лом – Валери Митков, който заяви пред Диана Найденова в интервю за Нова тв, че до адския взрив е причинен от саботаж.
По-късно Сотир Цацаров заяви категорично пред медията, че няма никакви данни, че в случая се касае за умишлен палеж на завод „Миджур” в Горни Лом.
От думите му стана ясно, че нито една от версиите на разследването не води към такъв извод.

Сотир Цацаров категорично опроверга твърдението на Валери Митков

Сотир Цацаров категорично опроверга твърдението на Валери Митков

Така и не стана ясно обаче дали по време на разпитите на Валери Митков, извършени веднага след трагедията, е споменал подозренията си за евентуална външна намеса или те са дошли на по-късен етап преосмисляйки някои факти.
Служители в печалния завод категорично опровергаха думите на Валери Митков. Те са на мнение, че не е възможно взривът да е бил причинен умишлено отвън, тъй като пропускателният режим в завода е изключително строг.

Феликс Антов, който доскоро е бил товарач в злощастния завод заяви пред Нова тв, че е имало мини на склад, които обаче не са били във взривения цех утилизация, тъй като площта му е била малка и не е можело да се събере голямо количество мини. За сметка на това те се съхранявали на 2-3 реда в склада.
Според Антов по всяка вероятност до адския взрив, който отне живота на 15 души се е стигнало заради човешка грешка при разкомплектоването на мините. И той потвърди, че по детонаторите на мините се е удряло с железен предмет, което е абсолютно противопоказно.

Феликс Антов сподели, че първо е пукнало, а след това е гръмнало, което означава, че е гръмнала мина, която е предала на другите, пише pik.bg.
Припомняме, че вчера правителството отпусна 150 хиляди лева за еднократна помощ в размер на 10 000 лева за семействата на жертвите на адския взрив.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Сотир Цацаров проговори за взрива в Горни Лом”

  1. Borislav Antonov

    окт. 09. 2014

    Всичко е ясно-да влезе убития.

Добавете коментар