Йорданка Христова е донесла лош късмет на всичките мъже в живота сиЙорданка Христова открай време е известна с прозвището "Черната вдовица" заради нелепата смърт на всичките й любови

Йорданка Христова открай време е известна в родното музикално пространство като "Черната вдовица". Тежкият прякор изпълнителката получава заради съдбата на всички мъже, в които е била влюбена. Която съдба е повече от идентична и незавидна. И тримата мъже, към които любимката на Фидел Кастро е имала чувства, умират повече от нелепо.

[caption id="attachment_424696" align="alignright" width="300"]Йорданка Христова Йорданка Христова[/caption]

Още първата й любов се превръща в огромна драма. Като млада изпълнителка Йорданка Христова се влюбва в музиканта Християн Платов. Той е сред най-добрите български китаристи на всички времена и също и първият преподавател по китара в Консерваторията. Двамата се влюбват до полуда, като певицата дори започва да мечтае за семейство и деца.

Платов обаче вече е женен и няма никакви намерения да се раздели със съпругата си. От която има и деца. Заради това Йорданка Христова го зарязва и започва краткотрайна афера с Христо Чолаков-Чандо, музикант от оркестър София.

Той обаче вече е гадже с популярната журналистка Бригита Чолакова, която го урежда на престижна позиция в цирка. Затова и Чандо й се чувства задължен и не смее да я изостави. В крайна сметка Чандо и Бригита се женят, макар близките на музиканта да знаят, че той до последния си дъх не спира да е влюбен в Данчето.

Чандо умира трагично, в самолетната катастрофа на летище София на 22 декември 1971 година, която отнема живота на куп родни музикални знаменитости, в това число и Паша Христова.

След него, на 34-годишна възраст, Йорданка Христова се омъжва за единствения си съпруг - Георги Стоичков, син на червения велможа Григор Стоичков. Двамата се радват на стабилен брак и две деца, но след промените през 1989 година Георги се пропива и следва развод. Съпругът на певицата издъхва едва на 50 години.

Първата й любов - Християн Платов, се срива психически след брака й, след като безуспешно се опитва да си я върне. Отчаян от загубата на любовта си, музикантът заминава за Америка, където загива повече от нелепо. Платов е пребит до смърт на кея във Флорида, след като бандити задигат скъпото оборудване в колата му, предават от Агенция ПИК.