Трима приятели на Камелия загинаха в Горни Лом!

Поп фолк дивата Камелия е потресена от трагедията, която се случи със завода за боеприпаси в Горни Лом. В него загинаха и трима мъже от град Чипровци. Те са били много добри познати на поп фолк фурията Камелия и тя искрено скърби за загубата им. Това е родното градче на поп фолк дивата, която никога не е крила рожденото си място.

Самата Камелия признава, че често се връща в родното си място на гости на своите родители. Загиналите трима от града й са добри познати на певицата. Във Фейсбук страницата си изпълнителката на „Вярвах ти” изказа своята голяма мъка и отправи съболезнования на роднините, които са загубили близки в експлозията. Загиналите от Чипровци са добри нейни познати и тя искрено скърби за загубата им.

[caption id="attachment_424650" align="alignright" width="300"]Камелия Камелия е силно разстроена от трагедията, която й отне трима приятели[/caption]

Камелия непрекъснато е споделяла, че е очарована от красотите на родния си град и често пътува натам. Тя също не крие, че повече от хората са нейни познати от детството и младостта й и с тях я свързват дълбоки емоционални връзки. Трагично загиналите във взривната фабрика също са сред най-добрите й приятели.

Припомняме, че на първи октомври мощен взрив разтърси завода за боеприпаси. В него загинаха петнадесет човека, сред които и сина на собственика. Единият от цеховете е тотално заличен със земята, трудно се откриват и тленните останки на жертвите. Според собственика на завода това е атентат срещу него и завода. Но версията на разследващите е за човешка грешка, която е предизвикала мощния взрив, отнел живота на петнадесетимата работници, които са били във втора смяна. В това число и приятелите на Камелия.

Две са работните версии за експлозията във фабриката. Според едната неправилно обезоръжаване на мините, а според втората версия машината за обработка на мини е експлоадирала. Складът за мини е бил препълнен и малко преди трагедията е докаран цял камион с гръцки мини.