Председателят на БСП в Пиринско подаде оставката си

Вече е факт първата оставка в БСП след поредния крах, който партията претърпя на избори.

Юлиян Гошев, който е областен лидер на БСП в Пиринско е подал оставка. Информацията бе потвърдена лично от него. Той обаче не обвърза оставката си с конкретна дата. Гошев обяви, че ще направи необходимото до Нова година БСП в областта да има нов председател, пише Струма.бг. Запознати подчертават, че по този начин Юлиян Гошев е спазил обещанието си дадено преди изборите, което гласи, че ако от „Позитано” 20 наложат Кристиан Вигенин за водач на партийната листа при все несъгласието на областната структура, той ще се оттегли.

[caption id="attachment_424645" align="alignright" width="300"]Председателят на БСП в Пиринско подаде оставката си Председателят на БСП в Пиринско подаде оставката си[/caption]

Лидерът на БСП в Пиринско бе категоричен, че каквото е обещал ще бъде изпълнено, допълвайки, че винаги държи на думата си. Той е поискал непосредствено преди изборите Областният съвет да му гласува вот на доверие и е бил готов да се оттегли, ако решението на съпартийците му определи друг да води левицата в областта. Никой от тях обаче не е пожелал да има смени в БСП в района точно преди изборите. Тогава Юлиян Гошев стиснал зъби и поел ангажимента да доведе до края кампанията, тъй като трусовете в подобен момент щели да съсипят изцяло БСП, пише Блиц.

Междувременно стана ясно, че освен на Мая Манолова, предсрочните парламентарни избори са причинили огромно разочарование и на сочения за червен трол Антон Кутев. Припомняме, че Мая Манолова призна още в следизборната нощ, че БСП е претърпяла пълен крах, но изрази надежда за добри резултати от област Кюстендил, където бе водач на листата. За огромно нейно съжаление обаче надеждите й бяха сринати със земята, след като стана ясно, че партията на Бойко Борисов, е успяла да я отвее безапелационно. Антон Кутев пък няма да има възможността да прекрачи прага на 43-то Народно събрание като депутат. Неговата съдба споделя и изгората на лидера на ББЦ Николай Бареков – Мария Календерска.