Николай Бареков е готов на коалиция с ГЕРБ

Лидерът на ББЦ Николай Бареков обърна изненадващо палачинката.

Докато допреди няколко дни бе категоричен, че няма да се коалира с ГЕРБ, сега той очевидно е омекнал и отдавна е забравил за тези си думи. Николай Бареков одобрява решението в първия кръг от преговорите с ГЕРБ да не се срещат лидерите, които си нанесоха доста тежки обиди през последните години. Докато плюеше ГЕРБ, сега Николай Бареков не само, че смекчи тона, а и започна да им прави комплименти, определяйки поведението им като хладнокръвно и джентълменско.

[caption id="attachment_424632" align="alignright" width="300"]Николай Бареков е готов на коалиция с ГЕРБ Николай Бареков е готов на коалиция с ГЕРБ[/caption]

Николай Бареков изрази оптимизъм по отношение на формирането на парламентарно мнозинство, което трябва да е с поне 140-150 народни представители и да зависи само от една парламентарно представена политическа сила, пък била тя РБ (Реформаторския блок) или ББЦ (България без цензура). По отношение на катарзисите в Реформаторския блок, Николай Бареков заяви, че те непрекъснато анонсират, че ще се разделят и им препоръча да снижат властовите си претенции и да спрат с персоналните квалификации и обиди.

Запознати припомнят, че вчера в интервю за в. „Труд”, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е похвалил за пръв път Николай Бареков от доста години насам. Борисов заяви, че за разлика от много други, Бареков проявява политическа класа, реагирайки много по-адекватно от БСП и РБ. Николай Бареков не си позволи да вземе каквато и да било позиция преди да излязат окончателните резултати.

Николай Бареков бе категоричен, че ако нивото на преговори с ГЕРБ във втория кръг изисква присъствието на лидерите на партиите, то той е готов да се срещне лично с Бойко Борисов. Той обаче си остави вратичка като допълни, че има вероятност по това време да е извън България, тъй като през следващата седмица му предстои пътуване до Брюксел по дела свързани с Консервативната партия. В заключение Николай Бареков изрази надежда, че преговорите ще приключат успешно и ще бъде сформирано едно широко дясно-центристко мнозинство с мандата на ГЕРБ, пише pik.bg.