Михаел Шумахер се подобрява с всеки изминал денМихаел Шумахер може отново да води нормален живот, обнадеждени са феновете му

Михаел Шумахер малко по малко се връща към нормалния си начин на живот. Радостната новина беше съобщена от Жан Тодт , президент на Международната федерация по автомобилизъм. В интервю за белгиския филиал на RTL Тодт призна, че е посетил седемкратния шампион във Формула 1 в дома му в Германия, където пилотът се възстановява след получената тежка черепно-мозъчна травма, получена при ски спускане в края на декември миналата година.

[caption id="attachment_424613" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер се възстановява Михаел Шумахер се възстановява[/caption]

Президентът не скри, че е изключително оптимистично настроен след срещата си с Пилето. Тодт е категоричен, че има всички шансове Михаел Шумахер да се възстанови напълно и да се върне към нормалния си начин на живот от преди инцидента. Спортистът се възстановява доста бързо и състоянието му се подобрява с всеки изминал ден, категоричен е Тодт.

"Михаел Шумахер съвсем скоро ще може да води нормален живот", оптимист е шефът на федерацията. Той обаче е убеден, че Шуми никога повече няма да седне зад волана на какъвто и да е автомобил - личен или състезателен, научиха от "24 часа". Жан Тодт е сред най-близките приятели на пилота след като дълги години двамата работят заедно по време на състезателната кариера на Шуми във Ферари.

Припомняме ви, че Михаел Шумахер пострада тежко след падане със ски във Френските Алпи на 29 декември миналата година. Пилотът получи тежка черепно-мозъчна травма след ски спускане и изпадна в кома, в която медиците го поддържаха в продължение на над половин година. След събуждането си, Пилето беше преместен от болницата в Гренобъл в специализирана клиника в Лозана.

След което семейството му поиска да се грижи за него в дома му, където беше занесена цялата необходима апаратура.