Археолози: Исус Христос няма брада и дълга коса! (Нови разкрития)

Гласувайте за статията

Археолози разкриват, че лицето на Исус Христос е различно, нямал дълга коса и брада

Уникална находка от Андалусия, Испания, е на път да преобрази виждането за образа на Исус Христос. Древен артефакт разкрива, че лицето на божия син не е било такова, каквото сме приели да го виждаме в църквите и иконописите.

С години образът на Исус Христос е представян с дълга брада и коса, но наскоро открита стъклена чиния, която датира от 4 век след новата ера, разкрива един различен поглед върху лика на сина божи.

Археолози в Испания твърдят, че са открили една от най-ранните изображения на Исус Христос, на която той няма брада. Намерена е стъклена чиния, върху която се смята, че е изрисуван и божият син.

Сцената от чинията изобразява три фигури между две палми, които в християнската иконография са символ на безсмъртие, на задгробния живот и рая, предава АВС.

Фигурата на предполагаемия божи син е гравирана в средата на стъклената чиния, която датира от 4 век. Исус, който държи кръста е придружен от двама апостоли, за които се смята, че Петър и Павел, а всички са обградени от две палми.

Откриха най-старото изображение на Исус Христос

Откриха най-старото изображение на Исус Христос

Въпреки това, сцената е повече от необичайна, защото Исус Христос изглежда значително по-различно от начина, по който го описват другите древни артефакти. И противно на другите записи – няма брада, има къдрава къса коса и носи тога.

Стъклена чиния от 4 век промени изцяло вижданията за лика на божия син

Стъклена чиния от 4 век промени изцяло вижданията за лика на божия син

hristo 4 hristo 6 hristo 2

И трите личности на чинията имат гравирани ореоли около главата. Смята се, че съдът се е използвал като поднос за евхаристийния хляб /нафората/, който е бил освещаван при най-ранните християнски ритуали.

Чинията е с радиус от 22 сантиметра и е открита от учените, които работели по проекта „FORVM MMX“.

Тя е намерена в основите на религиозна сграда, в Андалусия, в град Кастуло, в южната част на Испания.

Марчело Кастро, ръководител на проекта, заяви, че сградата е построена през втората половина на 4 век и изоставена един век по-късно.

Частите от чинията са отлично запазени, а учените възстановили заедно 81% от оригиналните парчета.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Археолози: Исус Христос няма брада и дълга коса! (Нови разкрития)”

  1. Angelina Mednikarova

    окт. 08. 2014

    Докато "археолозите" продължават да "намират" стъклени чинии и други артефакти за Исус Христос, ислямистите ще се множат! Докато висшестоящите църковни служители и иркъводители на християнската църква продължават да се "борят" за имоти, свещи, жито и да трупат богатства и да се возят във возила, неприлични за тяхната вяра и да водят разгулен живот по манастири и други места, и да няма никакви санкции от някого, светът ще бъде заличен от ИСЛЯМИСТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Добавете коментар