Има ли вдовицата на Георги Илиев – Мая Илиева, пръст в убийството на банкера Емил Кюлев

Банкерът Емил Кюлев бе показно разстрелян в столицата точно преди 9 години с цели 12 куршума. Една от версиите, по които работят разследващите тогава, е основана на слухове, че банкерът изпрал 20 млн. евро на покойния вече бос на ВИС-2 Георги Илиев. Двамата оформили врътката като кух кредит, отпуснат на Главния от банката на Кюлев. След убийството на Георги Илиев през август 2005 г. вдовицата му Мая Илиева се срещнала с банкра и поискала да си уредят сметките, тъй като от банката й пратили съобщение за погасяване на кредита. Било в началото на октомври. Емил Кюлев я отпратил с думите, че заемът си е заем и трябва да се връща. Приятели на висаджийския бос били много ядосани от това и се заканвали да уредят сметките със самоуверения банкер.

[caption id="attachment_424562" align="alignleft" width="300"]Емил Кюлев Емил Кюлев си позволил безобразие с Мая Илиева[/caption]

По тази версия официално обаче МВР никога не е работило сериозно, защото се е считала за твърде елементарна и несериозна – пише „Уикенд”. Друго предположение за вероятна причина за смъртта на Емил Кюлев води към турската мафия. Банкерът бил замесен в оръжейна сделка, като изнесъл оръжия от складовете на МВР и министерството на отбраната за Канада. Врътката била осъществена с помощта на турската мафия, която била в перфектни връзки с българската силова групировка СИК. Банкерът трябвало да подели с тях печалбата, но запазил за себе си лъвския пай. Това коствало вероятно и живота му – отбелязва изданието. Сега разследването около убийството на Емил Кюлев е възобновено, като службите са по дирите на банда, гравитиращи именно около силовата групировка СИК на братята Маргини. След убийството на банкера двамата сикаджии бяха арестувани, но след това освободени, тъй като не бяха открити доказателства те да са замесени в случая. Прекият извършител на престъплението вече е известен на разследващите и скоро ще бъде арестуван – твърдят от МВР.