Мартин Данона се прочу повече покрай връзката си с чалгаджийката АнелияМартин Данона е лидер на България без цензура в Пловдив

Мартин Данона е сред народните представители, които ще бъдат част от 43-то Народно събрание. Богаташът, който се прочу повече покрай връзката си с чалгаджийката Анелия, е успял да се намърда в Парламента благодарение на Николай Бареков и партията му България без цензура. Мартин Иванов, както е истинското име на пловдивския бизнесмен, се уреди да бъде водач на листата на партията на журналиста в града под тепетата и като такъв директно влиза в Парламента като депутат.

[caption id="attachment_424554" align="alignright" width="300"]Мартин Данона Мартин Данона[/caption]

Любопитното е, че Николай Бареков изрично е настоял Мартин Данона да оглави листата му във втория по големина град в страната. Според запознати това се е случило не без помощта на солидна финансова подкрепа от страна на богаташа към ББЦ и лидера й, научиха от hotarena.net. Нещо, което е доста нетипично за бизнесмена, който е пословичен със стиснатия си нрав.

Още докато движеше с Анелия, Мартин Данона категорично отказваше да плаща сметките на половинката си, камо ли пък да финансира кариерата й, както правят повечето любовници на поп фолк дивите. Не и пловдивчанинът. Именно скъперничеството му се оказа в основата на раздялата му с чалгаджийката, на която й писна да се издържа сама.

След нея и Биляна Евгениева се опита да оплете в мрежите си богаташа, но също удари на камък и получи единствено краткотрайна афера. Най-куриозната случка покрай стиснатия нрав на Мартин Данона пък е от преди година, когато той и негови приятели били на почивка в Дубай. Първоначално Иванов обявил, че ще черпи аверите си в един от най-скъпите местни барове.

Когато сметката от пет хиляди долара пристигнала обаче, Данона се направил, че отива до тоалетната и духнал, без да даде и цент.