Николай Бареков изкара наяве кирливите ризи на Реформаторите

Николай Бареков оповести поредната порция скандална информация.

Лидерът на ББЦ извади на бял свят мръсните тайни на Реформаторския блок. Николай Бареков бе категоричен, че Реформаторите, са единствената формация, която няма морално право да говори за участие в управленската коалиция, още по-малко пък да извива ръцете на когото и да било. Той припомни, че именно Реформаторския блок бе единствената коалиция, спипана от МВР да купува гласове, при това повече от явно.

[caption id="attachment_424519" align="alignright" width="300"]Николай Бареков изкара наяве кирливите ризи на Реформаторите Николай Бареков изкара наяве кирливите ризи на Реформаторите[/caption]

Николай Бареков заяви, че именно тази коалиция е продала листите си на бизнесмени, които пък на свой ред са финансирали купения вот. За да не бъде голословен, председателят на ББЦ посочи и конкретни данни, уличаващи РБ в корупция. От думите му става ясно, че най-фрапиращият пример е регистриран в Хасково. Евродепутатът посочва, че там МВР е заловило 17 купувачи на гласове за РБ. Той припомни, че тази партия е купила 1/3 от гласовете си и този факт я превръща в позорно петно за дясното политическо пространство.

Николай Бареков прогнозира, че по всяка вероятност групата на Реформаторите ще се разпадне още преди да е съставен 43-я парламент. Според него, маските на РБ са паднали още в момента, в който си признаха, че са "воювали" предизборно с дървените си шпаги. В заключение Николай Бареков посочва, че представителите на РБ са просто едни политически джуджета, за които няма място в политическия живот на страната, пише pik.bg.

По-рано днес стана ясно, че политическите амбиции на изгората на Николай Бареков – Мария Календерска, са претърпели фалстарт. Въпреки свръхамбициозността си Мария Календерска не успя да се докопа до депутатско място дори и в родния си Благоевград. Окончателните данни на ЦИК сочат, че тя няма да има възможността да прекрачи прага на 43-то Народно събрание като народен представител от Благоевград, при все че бе втора в листата на ББЦ след Светлин Танчев, пише pik.bg.