Осем изненади в ГЕРБ

Осем изненади в ГЕРБ
5 (100%) 1 vote

Преференциалният вот сработи и в листите на ГЕРБ

Цели осем изненади регистрираха ГЕРБ в кандидат-депутатските си листи.

Преференциалният вот е на път да размести сериозно пластовете в кандидат-депутатските листи на партията на Бойко Борисов.
Дали случайно или нарочно, факт е, че избирателите са зачертавали номер 9 не само в основната бюлетина, а и в преференциалната.
Най-новата изненада за ГЕРБ е регистрирана в Сливен, където втората в листата на партията Галя Захариева е изместена от деветия по ред Петко Ненов.

Преференциалният вот сработи и в листите на ГЕРБ

Преференциалният вот сработи и в листите на ГЕРБ

Водачът на листата в града на стоте войводи Десислава Танева е провела изключително коректна и позитивна кампания, посочват политически наблюдатели.
Преференциите сработиха и в листите, чиито водачи бяха Бойко Борисов (в Пловдив), Лиляна Павлова (в Стара Загора) и Цветан Цветанов (в Благоевград).
В Пловдив Никола Маневски е получил по-голям процент от преференциалния вот в сравнение с третата в листата Менда Стоянова, която е специалист по финансови въпроси и една от основните депутатки на ГЕРБ.

Същата е и ситуацията в листата на ГЕРБ в Благоевград, която бе оглавена от Цветан Цветанов.
В нея под номер девет фигурира името на младата надежда на партията – Кирил Котев, който е получил повече от 4 500 преференциални гласа и така е изместил втората в листата – Даниела Севеклиева.
Запознати твърдят, че на Кирил Котев са му били необходими почти още 1 600 гласа, за да е първенец в листата.
Преференциалното гласуване е сработило и в Стара Загора, където листата на ГЕРБ бе оглавена от бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Щастливецът, който е получил шанса си благодарение на преференциалния вот е председателят на общинския съвет в Раднево – Димитър Желев.

И той като останалите щастливци, при които късметът е сработил благодарение на преференциалния вот е бил поставен на девето място в листата.
Не се изключва обаче вероятността кандидатите от листите на ГЕРБ, стигнали до челната тройка благодарение на преференциалния вот да бъдат помолени да се откажат от депутатското си място в 43-то Народно събрание в името на партийната дисциплина, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар