bTV и Нова тв отново се съревновават за рейтинг

Двете най-големи частни телевизии bTV и Нова тв отново се изправиха в битка на живот и смърт.

Всяка една от двете медии отново твърди, че е е най-гледаната. Този път битката за рейтинг между bTV и Нова тв е за времевия интервал от 17 до 02 ч. на 5 срещу 6 октомври. Оказва се, че зрителите на bTV са предпочели да разнообразят политическия маратон на Нова тв с поредния епизод на „Гласът на България”. Във времето между 21.30 и 22.30 ч. музикалното шоу е успяло да привлече почти 31% от аудиторията на възраст между 18 и 49 години. „Гласът на България” е успял да привлече още повече зрители сред младите във възрастовия интервал 18-34 години.

[caption id="attachment_424505" align="alignright" width="300"]bTV и Нова тв отново се съревновават за рейтинг bTV и Нова тв отново се съревновават за рейтинг[/caption]

Данните на ГАРБ сочат, че програмата на bTV с провокативното лого "Пренареждане", е била безспорен лидер сред зрителите в две възрастови граници – 18-34 и 18-49 години. Близо 800 хиляди зрители са били приковани от предаванията на bTV между 19.22 и 21.23 ч. Повече от видно е, че пикът на зрителския интерес достига близо един милион. Резултатите на Mediaresearch сочат, че изборното студио на конкурентната Нова тв е успяло да привлече интереса на близо 22% (21.9) от зрителите на възраст между 18 и 49 години във времевия интервал между 17 и 1ч. след полунощ.

Новинарските емисии на Нова тв са били предпочетени от 30.1% от зрителите при обявяването на предварителните резултати от парламентарния вот. Същата агенция твърди, че в това отношение bTV отчита сравнително по-нисък интерес на аудиторията (22.2%) и поради тази причина е останала на второ място, пише pik.bg. Очевидно съревнованието за зрителския интерес никога няма да има край. Факт е обаче, че двете медии излъчват почти едновременно конкурентни предавания като „Сървайвър” и „Гласът на България” срещу „ВИП Брадър” и „Х фактор”. По всяка вероятност в тази битка няма да има победител и победен, тъй като войната между двете конкурентни медии няма да има край.