Иво Инджев прогнозира, че Борисов ще се коалира с БСП

Журналистът Иво Инджев разкри страховете на Бойко Борисов в ефира на Нова тв.

В сутрешния блок на медията, Иво Инджев заяви, че е абсолютно реалистично да се говори за коалиция между ГЕРБ и БСП. Той подчерта, че именно това е и желанието на западните ни партньори и лидерът на ГЕРБ е бил съветван многократно да го направи. Поканен да коментира политическата обстановка в страната след провеждането на парламентарните избори, Иво Инджев заяви, че ако голямата коалиция между ГЕРБ и БСП се случи, то това ще е най-големият успех в българската политика.

[caption id="attachment_424498" align="alignright" width="259"]Иво Инджев прогнозира, че Борисов ще се коалира с БСП Иво Инджев прогнозира, че Борисов ще се коалира с БСП[/caption]

Журналистът заяви, че Бойко Борисов не би могъл да направи стабилно правителство с няколко малки партии, които освен това презира дълбоко и от които се страхува в известна степен. Иво Инджев е категоричен, че в интерес на Борисов е да направи голяма коалиция, но пък в такъв случай съществува рискът избирателите да се почувстват измамени, че са гласували за него, а в действителност получават друго. Инджев подчерта, че за разлика от останалите политически сили в страната, в ГЕРБ няма задкулисие, а предкулисие, допълвайки, че Борисов застава пред кулисите и говори в лично качество, а кулисите са около него. Според него Бойко Борисов изпитва неистов страх от малките партии и поради тази причина ще се коалира с БСП.

Политическият пиар Нидал Алгафари обаче е на мнение, че ако от БСП подкрепят ГЕРБ, то на практика това означава да се обезличат тотално. Според него, единственото задължение на БСП на този етап е да оставят ГЕРБ да сформират правителство с партиите, с които могат и успеят да се споразумеят. Алгафари е на мнение, че за да бъде в опозиция, БСП първо трябва да погледне в себе си и подчерта, че в България трябва да има силно ляво, а него ще го има, ако има БСП. Нидал Алгафари посочи, че има чувството, че целият този цирк разиграван от Борисов е с единствената цел да унижи още повече БСП и да остави Георги Близнашки като министър-председател. В заключение той подчерта, че в момента всички лъжат, а в същото време никой не иска да се заеме с ваденето на горещи кестени от огъня, пише pik.bg.