Мария Календерска не успя да стане депутат

Изгората на лидера на ББЦ Николай Бареков – Мария Календерска претърпя пълен крах.

Тя не успя да се класира от родния си град. При все, че Мария Календерска е твърде амбициозна се оказва, че тя няма да може да прекрачи прага на 43-то Народно събрание. Това сочат окончателните данни на Централната избирателна комисия. При все, че изгората на Николай Бареков бе втора в листата на ББЦ в родния си Благоевград след Светлин Танчев, оказва се, че само той ще влезе в парламента.

[caption id="attachment_424482" align="alignright" width="300"]Мария Календерска не успя да стане депутат Мария Календерска не успя да стане депутат[/caption]

30-годишната Мария Календерска претърпя пълен провал и в класацията за народен представител в 24-и МИР в София. Тя отново бе на втора позиция в листата на ББЦ, но и там не успя да премине бариерата. Очевидно Мария Календерска не е успяла да спечели доверието на избирателите въпреки поредицата от трогателни признания, които изливаше от екрана броени дни преди парламентарните избори. Припомняме, че новата любов на Николай Бареков постоянно изтъкваше как двамата с него са толкоз погълнати от политическия живот в страната, че дори на закуска коментирали прогнозите, които давали социолозите. Тя разказваше, че докато единият от тях е в банята, то другият е на страж пред телевизионния екран и следи отблизо новините. Мария Календерска споделяше неведнъж в ефира, че докато Николай Бареков си миел зъбите, та спорела с него за данните от последните социологически проучвания.

Мария Календерска скрепи връзката си с лидера на ББЦ като му роди син в края на медец юни. Тя обаче бе толкоз погълната от политиката, че вместо да бъде плътно до новородената си рожба, тя се втурна в тежката предизборна кампания, пише vsekiden.com. Междувременно стана ясно, че Николай Бареков възнамерява да влезе като народен представител в 43-то Народно събрание. Той планира да замине за Брюксел утре вечер, за да се види с колегите си от Изпълнителното бюро на Консервативната партия и да обсъдят ситуацията с мандата му. На практика това означава, че Николай Бареков е готов да се откаже от евродепутатското си място, за да стане депутат в родния парламент, пише pik.bg.