Казусът на Цветан Василев все още не е разгледан от сръбския съд

Съдът в западната ни съседка все още не е образувал производство срещу Цветан Василев. Адвокат Константин Симеонов заяви, че искането от страната на българските власти за екстрадирането на клиента му вече е пристигнало в Белград. Защитникът на Цветан Василев допълни, че сръбските адвокати на клиента му ще се запознат с това искане, едва когато мярката му бъде разгледана от белградския съд.

Той допълни, че засега е невъзможно да бъде направено каквото и да било разследване от страна на сръбските власти, тъй като става въпрос за екстрадация. В момента няма как да се започне разследване по случая, тъй като все още не е започнато съдебно производство.

[caption id="attachment_424471" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Вероятно Цветан Василев ще поиска сръбско гражданство[/caption]

Не е ясно и дали Сърбия няма да поиска още документи и доказателства от България за екстрадацията на Цветан Василев, заяви адвокатът му. Това ще стане ясно едва след започването на делото.

Константин Симеонов сподели, че колегите му от Белград все още не са се свързали с него, което означава, че те нямат известие от съда за започването на дело срещу Цветан Василев за разглеждане на мярката му, пише ПИК.

Защитникът на банкера коментира и твърденията, че той ще подаде документи за получаването на сръбско гражданство. Адвокат Константин Симеонов заяви, че е наоълно вероятно това да се случи. Той допълни, че клиентът му отдавна е пълнолетен и като такъв не е длъжен да дава обяснения на никого.

Напомняме ви, че преди месец Цветан Василев сам се предаде в полицията в Белград. Мярката му ще променена на домашен арест. В момента банкерът е отседнал в един от най-скъпите хотели в сръбската столица. И докато скандалният банкер Цветан Василев тъне в лукс и разкош и търси начин да избяга от тежестта на закона, вложителите в КТБ все още нямат достъп до спестяванията си.