Тази болка измъчва Ани Хоанг и Люси Иларионов всеки ден!

Певицата Ани Хоанг е в почти безизходно положение заради баща си. Певицата с виетнамски корен е в тежка депресия заради своя родител. През далечната 1991 година в дома им в град Елин Пелин полицай отива в дома им, за да извърши чистка на виетнамци, които живеят в България. Ченгето обещава да не закача бащата на Ани срещу сумата от два бона. Той взима обаче и документите на Ани Хоанг и оттогава и до днес виетнамеца е без български паспорт. Оттогава той толкова години живее у нас като незаконно пребиваващ.

[caption id="attachment_424450" align="alignright" width="300"]Ани Хоанг Ани Хоанг сподели мъката си с Люси Иларионов, който я прие като своя[/caption]

Но продуцентът Люси Иларионов, с когото Ани Хоанг живее от три години научава за проблема й едва миналата година. Той се опитва да помогне на семейството и най-вече на баща й, който живее вече тридесет и две години в страната ни, но не движи като нелегален. Той дори не смее да отиде на концертите на своята дъщеря пак заради тези неуредици. В началото на 2014 година от районното управление на полицията в Елин Пелин казват на бащата на Ани Хоанг, че трябва да напусне България, да вземе виза и тогава да се върне. Това няма обаче шанс да се случи, защото ако напусне страната ни, той повече няма да има право да се прибере.

Заради това, че няма български паспорт Фук Чоанг не е могъл да сключи и брак с майката на Ани Хоанг. Едва миналата година двамата минават под венчило. Бащата на Ани Хоанг трябвало да получи документ от родината си, че там не е сключвал брак. Люси Иларионов се опитва с връзки да помогне на семейството на любимата си. Но полицаят му поискал две хиляди евро, за да издаде временен китап на Фук Хоанг. Люси Иларионов обаче отказал да постъпи по този начин, защото се обрича на всеки половин година да плаща тези пари, за да получава виетнамеца документ за времемно пребиваващ. Човекът живее и работи в България, дори всеки месец плаща по четиристотин лева кредит за жилището, което майката на Ани Хоанг е закупила със заем.

Люси Иларионов каза, че бащата на любимата му нито е престъпник, нито е злодей. Но системата отказва да му издаде необходимите документи, защото попада все на бездушни чиновници, заяви още възпълния продуцент в предаването „Тази събота”.

Те са се обърнали към помощ и съдействие към вицепрезидента на страната, тъй като има комисия, която е под нейната юрисдикция, разрешаваща подобни заплетени казуси. Ани Хоанг и Люси Иларионов се надяват висшата държавна власт най-после да разреши дългогодишния проблем.