Какво се случи с Михаил Миков, питаха се десетки очевидци?!

След провала на партията столетница, която зае срамното второ, а може би трето място след изборите вчера, председателят й Михаил Миков се държа меко казано неадекватно. Червеният лидер бе неузнаваем на снощната пресконференция. Въпреки оправданието на някои, че той е сащисан от двойно по-ниския резултат и катастрофалното доверие не хората към левицата, той беше видимо доволен сякаш казваше към тези, които ще съставят кабинет „Ха сега да ви видя какво ще правите”.

[caption id="attachment_424441" align="alignright" width="300"]Михаил Миков Какво се случи с Михаил Миков, питаха се в залата[/caption]

Лидерът Михаил Миков видимо не бе изобщо разтревожен за катастрофалния вот на партията, която ръководи. Той дори показваше неадекватно самочувствие на ситуацията, както и отлично настроение. Михаил Миков не направи анализ или не изказа мнение например защо очерталата се втора политическа сила не печели на сто процента в нито един район. Левицата губи и традиционно силните си позиции в северозападна България. На много места дори е и трета политическа сила след ГЕРБ и ДПС.

Това също не смути председателя на Левицата, а той започна да отговаря на други, доста по-маловажни въпроси. Видимо се разстои от припомнянето на изборната култура в Германия

Обърна се към колегата си Мерджанов, че зададения въпрос е дълъг и трябва да си го запише. Явно причината не е в Сергей Станишев, при чието управление Партията е имала доста по-добри резултати на изборите.

Михаил Миков не спря да втрещява хората и журналисти, присъствали на първата пресконференция с налудничавото си поведение.

Силно раздразнен от въпроса, че и „твърдия електорат” се е отрекъл от тях, той отново ни в клин, ни в ръкав отговори, че резултатът е такъв, без значение твърдината и мекотата на хората, които по правило ги подкрепят безрезервно.

Припомнянето на говорния му дефект силно афектира водача на Столетницата, но за никакви конкретни изводи, решения и бъдещи насоки на партията Михаил Миков не спомена и дума на пресконференцията снощи след изборния провал.