От прокуратурата в Бургас потвърдиха обрат в разследването по случая с хубавата Валя от Бургас

Тезата на разследващите, че хубавата Валя е сложила сама край на живота си, скачайки в морето, вече е силно разклатена – пише „България днес”, като се позовава на източници от бургаската прокуратура. Причината за колебанието са нови свидетелски показания, които майката на момичето Пенка Иванова е дала на разследващите – отбелязва изданието. Родителката разкрила нови свидетели, които по думите й могат да доведат до обрат на цялата историята. Пенка Иванова е поискала издирването и на няколко съмнителни мъже, които се навъртали около дъщеря й дни преди трагедията. „Иванова не е съгласна с обема на проведеното разследване. Тя има доста възражения по събраните доказателства, някои са основателни, други – не. Жената има право да поиска удължаване на разследването за хубавата Валя, тъй като е неин наследник. Прокуратурата ще се съобрази с повечето нейни претенции” – обявиха от държавното обвинение.

[caption id="attachment_424388" align="alignleft" width="300"]хубавата Валя Около хубавата Валя се навъртали съмнителни типове[/caption]

„Това, което се доказа категорично, е, че смъртта на Валентина Иванова е настъпила вследствие на удавяне” – категорични са от прокуратурата. „Дъщеря ми е отвлечена и убита” – настоява на свой ред майката на хубавата Валя. „Проблемът в разследването е, че нямаме очевидци, които да могат да разкажат какво се е случило във фаталната вечер. Камерите, които се намират около мястото на трагедията, не са заснели точния момент на удавянето. За съжаление разчитаме единствено на косвени доказателства, които невинаги могат да звучат убедително” – признават разследващите. „Ние разбираме огромната трагедия, която майката изживява, все пак малко след смъртта на дъщеря й съпругът й сложи край на живота си, но събраните до момента доказателства сочат, че и в двата случая се касае за самоубийство” – твърдят разследващите. Има версия, че хубавата Валя е била отвлечена за проститутка, а след това убита. Според друго предположение тя е станала жертва на мафията, която търгува с човешки органи.