Една от бюлетините на съквартирантите във ВИП Брадър бе невалидна

Съквартирантите във ВИП Брадър разбраха на живо в сутрешния блок на Нова тв резултатите от вчерашните парламентарни избори.

Припомняме, че преобладаваща част от звездите във ВИП Брадър също упражниха правото си на вот. Изключение направиха само паркетният лъв Евгени Минчев и скандалната моделка Зорница Линдарева. Големият брат помоли съквартирантите да гласуват и в къщата, пускайки бюлетините си в импровизирана урна. Тази сутрин водещите на „Здравей, България” Ани Цолова и Виктор Николаев преброиха вота на съквартирантите във ВИП Брадър. Резултатите сочат, че ГЕРБ печели вота на звездите с 10 гласа, БСП, „Атака” и АБВ получиха по един глас. Една от бюлетините бе недействителна.

[caption id="attachment_424371" align="alignright" width="300"]Една от бюлетините на съквартирантите във ВИП Брадър бе невалидна Една от бюлетините на съквартирантите във ВИП Брадър бе невалидна[/caption]

Междувременно стана ясно, че окончателните резултати от проведените вчера парламентарни избори може да бъдат съобщени до края на деня. В интервю за Българското национално радио, говорителят на ЦИК Цветозар Томов обяви, че има вероятност броят на партиите в 43-то Народно събрание да не достигне осем, както се предполага. Все още АБВ не е стигнала 4%-та бариера, за да може да се каже твърдо, че влиза в следващия парламент. Говорителят на ЦИК не изключва вероятността разликата между БСП и ДПС, която е малка, да се стопи след като се вземат под внимание и гласовете на българите зад граница. Резултатите от преференциалния вот ще станат ясни на по-късен етап, категоричен бе Томов.

По отношение на изборите Цветозар Томов коментира, че са се провели типично по български и допълни, че са проведени по демократични и цивилизовани правила. Що се отнася до купуването на гласове, Цветозар Томов подчерта, че това е сериозен обществен проблем, който обаче не може да бъде решен само от една институция. Според него, за да се изкорени този проблем, са необходими законодателни промени, както и взаимодействие между изборната администрация и правоохранителната система, за да се получи реален ефект и са стане невъзможно партиите да постигат влияние чрез купуването на гласове, пише pik.bg.