Радан Кънев подготвя удар срещу Бойко Борисов

Радан Кънев е коментира резултатите от вота. Той заяви категорично, че реформаторите няма да подкрепят Бойко Борисов. Радан Кънев заяви, че РБ няма да даде подкрепата си за правителство начело, на което отново е Бойко Борисов. Той се аргументира с довода, че лидерът на ГЕРБ много често променя мнението си.

Радан Кънев припомни поредица от изказвания на Бойко Борисов, в които той всеки път назовава различен брой депутати за случаите, в който няма да формира правителство. Говорителят на Реформаторския блок припомни казаното от Бойко Борисов, който заяви преди време, че няма да сформира правителство, ако депутатите му са под 120. След това герберът промени много бройката, припомни Радан Кънев.

Бойко Борисов намали броя на депутатите на 115, след това на 100, след което отново заяви, че няма да сформира правителство, ако те са под 110.

[caption id="attachment_424357" align="alignright" width="300"]Радан Кънев Радан Кънев поряза Бойко Борисов[/caption]

Въпреки негативното си мнение за Бойко Борисов, Радан Кънев е убеден, че в ГЕРБ има много качествени кадри и политици, които са достойни да оглавят кабинета.

Той заяви, че няма да се коалират с ГЕРБ, тъй като партията му е успяла да вдигне двойно резултатите си, спрямо предните избори, което е голямо постижение за реформаторите. Радан Кънев заяви, че се надява за инициатива от страна на ГЕРБ и правителство, в което Бойко Борисов не е премиер, пише БЛИЦ.

Той допълни, че начинът за преодоляване на общественото недоверие към политиците е чрез казването на истината, а не чрез лъжи.

Радан Кънев заяви, че изборите всъщност се оказа един голям шамар за партия, която е крайно време да разбере, че не е първа политическа сила у нас. Той подкрепи предложението на реформаторите за правителство с кратък мандат до 2016 година, в което да се обединят няколко партии и те да работят за изпълнението на ясно дефинирани цели.