Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви имат сериозно основание да се страхуват за живота си

Издирваните в цял свят от Интерпол топмафиоти Братя Галеви живеят в строго охраняван бункер в Абу Даби – разкрива „Уикенд”. Според изданието укривателното съоръжение се намира под баровската им къща и двамата гангстери нощуват задължително само в него. Укрепеното място дава свръхзащита, включително и от бомбени нападения. Бункерът е проектиран така, че да издържи и на редица други форми на агресивен натиск. Като земетресение с магнитуд 10 по скалата на Рихтер, скорост на вятъра 200 метра в секунда, потъване във вода в рамките на 500 часа, слънчев взрив, обръщане на магнитните полюси, прилагане на химическо, биологическо и дори ядрено оръжие. Според експерти в областта на сигурността, до които изданието се е допитало, цената на „спалнята” на Братя Галеви е за около 5 милиона долара. Лидери в производството на подобни бомбоубежища са американски фирми. Цените на бункерите могат да стигнат и до 20 млн. долара в зависимост от екстрите им вътре. Специално този на родните мафиоти е от средния клас – пише изданието.

[caption id="attachment_424290" align="alignleft" width="300"]Братя Галеви Турски мафиоти са се прицелили в Братя Галеви[/caption]

В убежището имало всичко необходимо, за да живеят в него цял месец, ако им се наложи. Специална вентилация се грижила въздухът вътре да е винаги чист, а връзка с външния свят имало чрез два сателитни телефона. Иначе другите стандартни глезотии били телевизор, хол, спалня, оборудвана кухня и баня. Спането в бункера обаче не било единствената предпазна мярка, която взимали Братя Галеви към опазването на живота си. Според източници на изданието мафиотите са наели 2 жени индонезийки, които опитват от храната им, преди да ядат те. Дегустацията е да се провери дали в яденето има отрова. Мафиотите си имали основателна причина за тези почти параноични мерки за сигурност. Братя Галеви са получили информация, че имат издадени смъртни присъди от могъщи наркобарони от Турция – разкрива „Уикенд”. Двамата се издънили при голяма сделка с амфетамини. Говори се, че сделката била за 10 млн. евро – достатъчно основание да хвръкнат главите на родните мафиоти.