Планетата Меркурий забърка поредната каша за вота на 5 октомври

На 4 октомври, малко след 19 ч. планетата Земя попада под влиянието на ретроградния Меркурий – пише „Уикенд”. Повечето астролози са направо вманиачени на тази тема и виждат в нея големи заплахи. В продължение на 3 седмици – до 25 октомври вечерта ни очакват неразбирателства, разпадане на приятелства, съюзи и договори – отбелязва изданието. Моментът е възможно най-лошият за провеждане на избори – предупредиха още преди месеци астролозите. Защото, според астрологията, ретроградният Меркурий носи липса на яснота, скрита или недобре разбрана информация, грешна преценка, объркване и промяна на плановете. Сключени в този период договори и сделки са краткотрайни и по принцип неуспешни. Изплуват скрити проблеми и дефекти, които впоследствие провалят нещата. Най-големи проблеми има в комуникацията. Променят се планове, закъсненията стават фатални, от нищото се появяват непредвидени ситуации. Много често се повтарят стари ситуации, излизат на преден план хора от миналото.

[caption id="attachment_298402" align="alignleft" width="300"]Ретроградния Меркурий Ретроградният Меркурий забърква каша на изборите[/caption]

Съветът на астролозите в периода на ретроградния Меркурий е да не се предприемат важни начинания. Същото важи и за говоренето, най-вече публичното. Защото ретроградният Меркурий води до избухването на сериозни конфликти. В буквален и преносен смисъл, този период поставя подвеждащи диагнози – все едно дали са лекарски или обществени. В този период е редно човек да премине през собственото си чистилище, да погаси стари задължения. Най-важното е да бъде търпелив и да умее да чака. За ретроградния Меркурий астролозите казват: „Миналото лекува”. Освен към него трябва да се обърнем към морала и закона. Те могат да ни помогнат да излезем от кашата. За политиците това конкретно означава по възможност да изчакат до 26 октомври, преди да гласуват ново правителство. Да не се поддават също на емоциите, които вземат врък в ретроградния Меркурий. Изданието разяснява, че бог Меркурий е закрилникът на търговците в пантеона и в зодиака. Ретроградният Меркурий, нали е обърнат обратно, съответно покровителства крадците и мошениците.