Жертвите на адския взрив в Горни Лом са на възраст между 26 и 56 годиниТрима души не са отишли на работа във фаталния завод в Горни Лом и така са спасили живота си

Обявиха имената на жертвите от взрива в Горни Лом. Навръх деня за национален траур стана ясно кои са 15-те работника, загинали в адския взрив. Както razkritia.com вече писа, в експлозията, избухнала в завода за боеприпаси "Миджур" в селото намериха смъртта си 13 мъже и две жени. Сред загиналите е и синът на собственика - Емил Митков, на 29 години. Всички те са се намирали във фаталния цех, в който са избухнали мини, които е трябвало да бъдат транспортирани.

[caption id="attachment_424212" align="alignright" width="300"]Жертвите от Горни Лом Жертвите от Горни Лом[/caption]

Спасителните екипи разкриват, че никой от хората, намиращи се в цеха, не е имал шанс заради адски силната взривна вълна. Жертвите са на възраст между 26 и 56 години, научиха от Агенция ПИК. Единствено трима човека са се спасили като по чудо. Причината е, че те просто не са отишли на работа, въпреки, че е трябвало да бъдат на смяна във фаталния ден.

Единият от тях, Милен М., подал молба за напускане точно в деня преди трагедията, тъй като заради едно от взривните вещества в завода му се появила тежка алергия. Другият работник е млад мъж на 24 години, който се разболял от грип и лекарите му предписали лечение вкъщи и болничен. Най-голям късметлия се оказал мъж на 42 години, който се намирал в завода, тъй като бил на смяна, но само десетина минути преди адския взрив излязъл от сградата и отишъл с автомобила си до селото, тъй като бил гладен и искал да си купи ядене. Именно това спасило и живота му.

Припомняме ви, че в завода за боеприпаси в село Горни Лом избухна адски взрив на 1 октомври, около 17 часа. Експлозията отне живота на 15 работника (вижте имената им в списъка), а на мястото остана огромен кратер.