24 автобуса и 3 микробуса пристигнаха в България за изборитеОчаква се да дойдат още поне 20 коли за изборите в неделя

Пристигането на хора от Турция за изборите започна! Рано тази сутрин на автогарата в Кърджали са пристигнали цели 24 автобуса и 3 микробуса, пълни с хора. Всички те пристигат в България уж за предстоящия голям мюсюлмански празник Курбан Байрам. За всички обаче е ясно, че това е само предтекст и истинската причина за наплива им са изборите тази неделя, на които България ще избира новото правителство, което да я управлява в следващите четири години.

[caption id="attachment_424195" align="alignright" width="300"]Автобуси от Турция пристигат за изборите Автобуси от Турция пристигат за изборите[/caption]

Голяма част от току що пристигналите от Турция си признаха, че идват, за да гласуват, други се правеха на ударени, упорито настоявайки, че причината за пътуването им до страната ни е празника им, който искат да прекарат по родните си места. Всички те обаче бяха категорични, че сами си плащат пътуването и никоя партия не е поемала разноските им.

ИзборитеОще с пристигането си обаче почти всички се наредиха на опашка пред транспортна служба, за да оправят документите си. "Ако идват само за Байряма, защо е това бързане да са с изрядни документи точно за неделя, за изборите", недоумяват хората. На всичкото отгоре една жена, представила се като Хайрие от Истанбул, обяви, че не знае за какво точно са изборите, но въпреки това ще гласува, видяха от "24 часа".

След 13 часа се очаква следващата вълна от Турция на хора, уж прибиращи се по родните си места само заради празника. Според прогнозите до края на днешния ден трябва да пристигнат още минимум 20 коли. Прииждащите от Турция "избиратели" затрудняват сериозно движението на автомобилите в Кърджали.