Служителите на фабриката в Горни Лом са стачкували преди дни

Ръководството на фабриката в Горни Лом скри от широката общественост, че преди броени дни служителите са провели протест.

Репортер на Българската национална телевизия съобщи, че протестът на служителите във фабриката в Горни Лом, е бил символичен. За никого вече не е тайна, че условията на труд са били повече от мизерни, а заплащането – символично. Родител на едно от загиналите момчета при взрива на фабриката в Горни Лом заяви пред медиите, че всички са били наясно за недопустимите условия в цеховете, но въпреки това хората са били принудени да работят там с риск за живота си и срещу мизерно заплащане заради голямата безработица в района. Той бе категоричен, че ако хората, които са упражнявали контрола над фабриката са прикрили някои факти, то това е престъпление.

[caption id="attachment_424178" align="alignright" width="300"]Служителите на фабриката в Горни Лом са стачкували преди дни Служителите на фабриката в Горни Лом са стачкували преди дни[/caption]

Дори местните жители са били запознати с недопустимите разрушения, които са се извършвали във фабриката в Горни Лом. Жител от селото заяви, че технологичната дисциплина във фабриката е нула и по принцип там се е работило нон стоп, а не както бе обявено – на две смени. Той определи положението във фабриката с една дума – „мизерия”. Трагедията, която се разигра в барутната фабрика в Горни Лом не е първата. През 2007 година взрив е отнел живота на един човек, а три години по-късно, при експлозия са били ранени четирима служители. Както вече стана ясно, при технологичната авария в сряда, изгуби живота си и синът на собственика Валери Митков – Емил, пише pik.bg.

Поредният такъв инцидент кара обществото, но не и политиците да си задават много въпроси. Водещият е дали единственото, което могат да направят политиците ни е да обявят ден на национален траур. Така ли ще си измиват ръцете всеки път, щом стане някаква такава трагедия?! Това ли е начинът да предотвратим повтарянето на подобни трагедии?! Служебният премиер Георги Близнашки пък си позволи да говори с приповдигнат тон за предстоящия (тогава) мач на Лудогорец с Реал Мадрид. На журналистически въпрос, свързан с трагедията във фабриката в Горни Лом, той измрънка няколко думи, от които стана ясно, че не знае нищо повече от това, че е имало взрив в района. За какво сте на този пост, господин Премиер?!