Въпреки трагедията в Горни Лом, министри от служебния кабинет се забавляваха на мача между Реал Мадрид и ЛудогорецМинистри от кабинета се веселиха в компанията на олигарси, въпреки ужаса в Горни Лом часове по-рано

Министри от служебния кабинет на Георги Близнашки се забавляваха в ложите на Националния стадион само няколко часа след трагедията в Горни Лом, при която 15 души изгоряха живи. Това обаче явно не се видя достатъчна трагедия за служебната министърка на спорта - Евгения Раданова, както и на колежката й - Николина Ангелакова, оглавяваща транспортното ведомство.

[caption id="attachment_424152" align="alignleft" width="300"]Двете министърки се забавляват въпреки трагедията в Горни Лом Двете министърки се забавляват въпреки трагедията в Горни Лом[/caption]

Двете се бяха настанили във ВИП ложата на Националния стадион "Васил Левски", за да наблюдават на живо срещата между Лудогорец и Реал Мадрид. Очевидци разказват, че и двете министърки през цялото време демонстрирали добро настроение, а усмивките не слизали от лицата им, научиха от Агенция ПИК. В същото време, само няколко часа по-рано, при взрив в цех на фабрика за боеприпаси в Горни Лом загинаха 15 български граждани, от които две жени.

Горни ЛомТова обаче явно не е повод за безпокойство от страна на висшестоящите, коментират възмутените онлайн потребители. Министърките бяха в компанията на олигарсите Валентин Златев, Огнян Донев и Людмил Стайков. Особено недоумение предизвика присъствието и най-вече поведението на Донев. Който, както знаете, е председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в страната.

По време на мача обаче той явно е предпочел да забрави този факт и да се отдаде на забавление. Това поведение от страна най-вече на Раданова и Ангелакова вбеси онлайн потребителите. Които логично зададоха въпроса как ще се възприеме в цяла Европа фактът, че в ден, в който се случва такава трагедия с толкова много жертви, две министърки предпочитат да се забавляват.

Служебният министър-председател Георги Близнашки, както и президентът Росен Плевнелиев също са имали покани да наблюдават на живо двубоя, но са отказали категорично.