Ужас в Горни Лом - семейства плачат, майки пищят за децата си!

Плач и писъци на отчаяни близки оглася почернения Горни Лом. Хората търсят роднините си, които най-вероятно са загинали. Сред изчезналите, които са работили в цеховете за барут в Горни Лом, има и цяло семейство на възраст около четиридесет и пет години. Двамата най-вероятно са попаднали в една смяна и се изчезнали сред срутените сгради.

Друг родител на двадесет и шест годишен син го издирва. Момчето също е работило в барутната фабрика и от него до момента няма никаква вест. Роднините и близките на изчезналите сред взрива са се опитвали безуспешно да се свържат със своите близки по мобилните телефони, но засега подобна връзка не е осъществена.

[caption id="attachment_424107" align="alignright" width="300"]Горни Лом Близките на изчезналите в Горни Лом отчаяно плачат и вече почти не хранят надежда за чудо[/caption]

Сред изчезналите работници има един баща на две дъщери. Изчезнал е и баща на малко дете. На роднините и близките на изчезналите в барутния цех се оказва компетентна психологична помощ. Служителите са от Българския червен кръст. Според служителите в БЧК роднините на претърпелите инцидента са показали доверие към експертите. Първи помощ от психолозите е потърсило семейство с малко дете, чийто баща е сред изчезналите. На мястото на разигралата се трагедия са двама психолози и трима служители на щат към Българския червен кръст във Видин, които опитват да успокоят отчаяните от мъка хора.

Баща на син, който е бил на смяна по време на взрива също е потърсил специализирана помощ. До стаичка, където са настанени специалистите и която се намира в близост до завода са идвали и роднини, които са търсили информация за своите близки.

Отделно има и служители и специалисти, които са оказвали специализирана помощ и на други жители в селото, които са свидетели на трагедията. Работещите в цеха за взривни вещества са от пет населени места. Те са пътували всеки ден до местоработата си.

Руините се разчистват от военна техника. На мястото на срутените сгради, където има само кратери се намират и полицаи. Линейките са разположени на около четири метра от входа на цеховете и са готови да реагират моментално, ако има ранени след взрива.