Взривът в Горни Лом бил като в Хирошима, разказват очевидциСинът на собствениците на фабриката в Горни Лом най-вероятно също е загинал

Служителите във фабриката в Горни Лом, която се взриви снощи, са бачкали за по 250 лева на месец. Това разказаха съпругата и сестрата на един от работниците, който е бил на смяна във фаталната вечер и все още се води в неизвестност. Мъжът започнал работа в средата на юли и се съгласил на малкото пари, тъй като от три години стоял безработен. А за да се започне работа във фаталния завод нямало никакви изисквания, освен преглед при психолог.

[caption id="attachment_424095" align="alignleft" width="300"]15 души в неизвестност в Горни Лом 15 души в неизвестност в Горни Лом[/caption]

Все още не се знае каква е съдбата на 15-те работника, които по последни данни са били във взривилия се завод. Близките им са се събрали пред фабриката надявайки се на чудо. Синът на собствениците на завода - Валери Митков, също е сред изчезналите. Той е ръководел операциите по обезопасяването на мините, а спасителните екипи смятат, че най-вероятно е загинал. Каквато се смята, че е съдбата на всички хора, намиращи се във фаталния цех по време на трагедията. Цяла нощ техни роднини не са спирали да ги търсят по мобилните им телефони, но никой не отговаря.

Във взривилия се завод е работело и семейство - мъж и жена на около 45 години, за които се смята, че са били в една и съща смяна. Отчаян баща пък се опитва да намери единствения си син, на 26 години. Друг мъж, който издирва 25-годишния си племенник, пък споделя, че стои от три часа през нощта пред завода, но все още няма никаква информация за съдбата на работниците, предават от vsekiden.com.

Очевидци на ужаса пък разказват, че взривът е бил толкова силен, че приличал на този в Хирошима.

[gallery link="file" ids="424096,424097"]