Човешка грешка е вероятната причина за ужаса в Горни Лом!

Взривът в Горни Лом най-вероятно ще се окаже човешка грешка, която отне живота на около петнадесет човека /по първоначални предположения/. Втората смяна в завода за взривни вещества е под земята и все още няма никакъв резултат за състоянието на хората отдолу. Според експерти взривът най-вероятно е провокиран от човешка грешка. При работа на самите взривни вещества е провокирано и избухването на запалителните вещества.

Според думите на собственика на цеха в Горни Лом е правена проверка и обезвреждане на мините в цеха. Но хората, чиито близки за затрупани и са в неизвестност разкриват друга версия. Те са категорични, че във въпросния цех е имало наличие на гръцки мини, които се обезвреждат и при разглобяването им те са избухнали. В резултат на мощния взрив и двете сгради на цеховете са унищожени.

[caption id="attachment_424079" align="alignright" width="300"]Горни Лом Трагедията нв Горни Лом е предизвикана от ужасна човешка грешка?![/caption]

Вчера хората от селото Горни Лом са влезли вътре, въпреки че има забрана да не се влиза в помещенията или на територията най-.малко още едно денонощие. Мярката се налага заради това, че след основните взривове се очакват още няколко вторични избухвания.

Другата версия е, че мините са си били вътре. Според предварителните сведения наоколо не е имало камиони с гръцки мини. Те са докарвани до цеховете, за да може да се обезвреждат от работищети в завода за боеприпаси.

Според предположенията на експерти по обезопасявянето на взривните материали запалителното вещество, което се е взривило в Горни Лом е било тротил.

В района на опасния цех в Горни Лом е имало още едно семейство на възраст около четиридесет и пет години. Тези хора също са изчезнали и се търсят от техните роднини. Издирва се и двадесет и шест гоидшен младеж, за който се предполага, че също се е намирал в района на взрива. Досега тези хора също не са открити.