Взривът в Горни Лом е взел поне 15 жертви, три жени са в болницатаВзривът в Горни Лом е станал 15 дена след констатирани нарушения

Минимум 15 са жертвите на взрива в Горни Лом. Според неофициална информация, броят на загиналите може да достигне 15 и повече. Три жени са пострадали вследствие на експлозията и в момента се намират в болница. Доктор Виделов от спешното отделение на болницата във Видин разкри, че за живота им няма опасност. Медикът обаче няма никаква информация за живота и състоянието на работниците, намиращи се в избухналия цех по време на взрива.

[caption id="attachment_424062" align="alignleft" width="300"]Взрив уби поне 15 души в Горни Лом Взрив уби поне 15 души в Горни Лом[/caption]

По първоначални данни, в него са работели около 15-20 души, а достъпът до самия цех в момента е забранен. На мястото се намират пет екипа на реанимацията, но и на тях им е забранено да пристъпват в опасната зона, предават от dnesplus.bg. Заради тежкия инцидент от БСП са обявили, че отменят предизборната си кампания, а Михаил Миков е потеглил незабавно към мястото на трагедията.

Самият инцидент се е случил малко след 17 часа в бившия завод "Миджур", а районът наоколо е бил веднага отцепен в радиус от 3 километра. Тепърва предстои разследване, за да бъдат изяснени причините, довели до взрива. Към момента се знае единствено, че по време на експлозията собствениците на завода също са били на мястото.

Запознати издават, че само преди 15 дена на фирмата е направена цялостна проверка, вследствие на която са констатирани доста нарушения, за които са изаддени актове. Йордан Бакалов, служебният министър на вътрешните работи, е разкрил, че само преди четири години - през 2010 година, във фирмата се е случил абсолютно същият инцидент.

Хора, работещи в цеха в Горни Лом, разкриват, че в двора на фирмата е имало ремаркета, натоварени с мини и нищо чудно някое от тях да е гръмнало, предават от бТВ. На мястото се намират екипи на полицията, както и на Бърза помощ.