Нов закон в Германия разбуни Европа (Узаконяват брака между роднини)

Нов закон в Германия разбуни Европа (Узаконяват брака между роднини)
5 (100%) 1 vote

Нов закон в Германия скандализира църквата и европейската общност

Нов закон в Германия скандализира църквата и цялата европейска общност. Законопроектът предизвика толкова остри реакции, че е малко вероятно да влезе за обсъждане в Бундестага. Наскоро стана ясно, че юристи участват в подготвянето на нов закон, който дава право на интимни отношения между пълнолетни братя и сестри. Това веднага предизвика неистови отзиви в мрежата, като най – много негативни коментари публикуваха хората, спазващи законите на християнството.

Законите срещу браковете между братя и сестри в Германия може да бъдат сменени, след като Съветът по етика на германското правителство заяви, че съжителството на семейни начала между брат и сестра трябва да бъде узаконено и е „основно право“ на гражданите, пишат от lokalno.mk.

Германия узаконява браковете между братя и сестри

Германия узаконява браковете между братя и сестри

Съветът постанови, че правото на „възрастните братя и сестри за полово и интимно самоопределение“ е по-важно, отколкото „абстрактна идея за защита на семейството“. Решението бе взето на фона на делото на Патрик Стюбинг, който беше осъден на затвор за над три години за това, че е направил четири деца, две от които с вродени заболявания на сестра си Сюзан Каролевски.

Стюбинг е бил даден за осиновяване като малко дете и се е срещнал със сестра си, когато той е бил на 24, а тя на 16 години. Той бе осъден на затвор през 2008 година. Мъжът бе арестуван не само заради контакт с малолетна, но и заради факта, че е нарушил законите и е влязъл в интимни отношения с родната си сестра. Адвокатите му обаче заявиха, че правото на избор в отношенията на двама пълнолетни роднини стои над закона и дори се опитаха да наложат тази теория в съда. Магистратите не приеха тезата, но за сметка на това скандалът разбуни жестоко духовете и предизвикаха дискусии дори в законотворческите комисии в Германия.

Германският съвет по етика съобщи още в свое изявление, че „наказателните закони не са подходящ начин за запазване на социалното табу“. Все пак от органа са на мнение, че интимна връзка между родител и дете трябва да остане забранена със закон.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар