Първоначалната инвестиция на Кирил Домусчиев в Лудогорец е само 25 хиляди евро

Това се случва през 2008 г., когато Кирил Домусчиев за пръв път се докосва до тима от Разград. Бизнесменът тогава е поканен от тогавашния президент на клуба Александър Александров, за да му помага – пише „България днес”. „Групата ентусиасти бе представена предимно от бивши играчи на клуба, а президентът, който бе и двигател на всичко това, се казваше Александров” – разказа пред испанския вестник „Ас” собственикът на Лудогорец. „Той стартира работа с нашата фирма за кораби във Варна през 2008 г. Така аз самият се запознах с проекта „Лудогорец” – разказва бизнесменът. Когато тимът влиза в „Б” група, Кирил Домусчиев се ангажира с по-сериозна сума. Той влага 250 хиляди евро, но установява по-сериозен контрол в клуба и налага желязна дисциплина в него.

[caption id="attachment_424022" align="alignleft" width="300"]Кирил Домусчиев Кирил Домусчиев даде специално интервю за испанското издание "Ас"[/caption]

Нови сензационни факти могат да пренапишат историята на футболния клуб Лудогорец – отбелязва изданието. В момента тимът на Кирил Домусчиев има прибавена годината 1945 към цялото си име, като с това число е фиксирана годината на основаването на футболния клуб. Изданието обаче твърди, че отборът от Разград е основан още в далечната 1918 г., но с името „Христо Ботев”. Първото организирано участие в първенството на „Ботев” е през 1921 г. Тогава тимът е сред основателите на Севернобългарската спортна лига, в която се включват 23 отбора. Най-честите гостувания на отбора са били до близките градове Русе, Шумен и Попово – отбелязва изданието.

Пред испанското издание Кирил Домусчиев дава своята прогноза за мача с Реал-Мадрид и тя е – равен, 2:2. „Искам да играем като равни с Реал-Мадрид” – заявява собственикът на Лудогорец.

Изданието припомня, че още първата година при професионалистите тимът от Разград се изкачва на най-високото ниво. През сезон 2011-2012 Ивайло Петев извежда „орлите” до титлата и Купата на България. Оттогава до ден днешен Лудогорец е абсолютен хегемон в родния шампионат, което изпълва Кирил Домусчиев с гордост.