Купуване на гласове и в църквите! (Колко струва гласът на народа?)

Гласувайте за статията

Купуване на гласове и в църквите, искат 50 000 за 7 000 гласа

Купуване на гласове в църквите възмути обществото. Някои от големите политически партии, решиха да не оставят влизането си в парламента на свободната воля на народа, а да си го купят. В резултат на това бяха вербувани десетки пастори на евангелски църкви от цялата страна да купуват гласове. С вяра и убеждение те трябваше да уговорят миряните си да продадат своя глас на поредната партия.

Опити да се купят изборни гласове и да се подмени вота на гражданите се правят от години. Толкова явни манипулации обаче досега не е имало. Последните месеци се нагледахме на изнудване като форма за купуване на гласове, на подкупи и на всякакви форми на манипулация. Имаше дори открито унищожаване на бюлетини в изборните секции, тъй като изборния вот на народа не удовлетворяваше една или друга партия.

Лъсна купуване на гласове в храма

Лъсна купуване на гласове в храма

И докато политиците вече открито се опитват да купят изборите и дори не крият, че са готови да подкупят, когото трябва, за да стигнат до върха, всички се питат каква е цената на гласът на народа.

Търговия с гласове разбуни духовете!

Търговия с гласове разбуни духовете!

Оказа се, че ромските евангелски пастори искат по 50 000 лева, за да уредят 7000 души да дадат своя вот за една или друга партия. Конкуренцията е жестока, затова и търсенето определя цената. Друг е въпросът, че близо една трета от въпросните суми вероятно потъва именно в дълбоките джобове на пасторите — лични дарения за тях и църквите им.

Последното разкритие на Нова телевизия разкри, как евангелските проповедници с огромна охота са готови да вербуват паството си, за целите на политиката. Църквата вече не е свято място, а център за купуване на гласове.

Старейшината на протестантските и евангелските църкви Александър Тодоров, известен като Сашо Хлебаря вербува повече от 140 църкви и над 7000 вярващи от цялата страна, за да гласуват за определена партия. Името на партията купувала гласове засега не е известно, но в края на изборния ден в неделя, имената на партиите позволили си за пореден път да подменят гласът на народа ще станат известни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар