Николай Бареков изпъкни заканата си да се появи на границата, беше придружен основно от ромиНиколай Бареков се изложи с плакати и лозунги, пълни с правописни грешки

Николай Бареков стана за смях с изпълнението на заканата си да окупира границата на България с Турция. Рано тази сутрин лидерът на България без цензура действително се появи на границата с южната ни съседка, придружен от само три автобуса с негови симпатизанти. И това след гръмките закани, че гражданите на България със сигурност ще го подкрепят в протеста му срещу гласовете, идващи за ДПС от Турция.

[caption id="attachment_424013" align="alignleft" width="300"]Николай Бареков окупира границата с роми Николай Бареков окупира границата с роми[/caption]

Вместо българи обаче от автобусите се изсипаха цяла група роми, предават шашардисаните очевидци. "Това ли са активистите на Николай Бареков?", чудят се ошашавените хора. На всичкото отгоре и транспарантите, които уж поддръжниците на журналиста разпънаха, бяха пълни с правописни грешки. Основният проблем на авторите им се оказа употребата на пълен и кратък член, а при опитите на камерите на бТВ да ги снимат, симпатизантите на Бареков се скриха зад знамената и плакатите, за да не види никой лицата им.

Голяма част от тях пък не успяха да се справят дори с прочитането на написаното на лозунгите, с които са тръгнали., видяха от БЛИЦ. Така, освен, че стана за смях, Николай Бареков отнесе и куп критики заради намерението си да блокира границата ни с Турция. Началникът на Агенция Митници Ваньо Танео не скри, че тезид ействия на журналиста ще предизвикат единствено нарушаване на ритъма на работа и на преминаването на автомобилите и в двете страни.

Танов допълни още, че това, което Николай Бареков прави, няма да доведе до нищо, тъй като е единствено с политически и пиар цели. "Ако блокадата продължи до 6 октомври, ще се създаде излишно напрежение, а това не е добре за никого", категоричен е Танов.