Вложители в КТБ изпратиха писмо до медиите

От комитета на вложителите в КТБ изпратиха официално писмо до медиите, в което посочват кой е разграбил активите на банката.

В писмото си вложителите в КТБ посочват, че искат да попитат Иван Искров защо се крие от всички участващи в операцията по спасяването на банката и докога ще продължава да стои на този пост, вместо да подаде оставка. Те посочват още, че след неадекватното изказване на премиера Георги Близнашки, не им остава друг избор, освен да се обърнат към министъра на финансите Румен Порожанов, който за момента демонстрира добра воля за справяне със ситуацията в КТБ.

[caption id="attachment_423985" align="alignright" width="300"]Вложители в КТБ изпратиха писмо до медиите Вложители в КТБ изпратиха писмо до медиите[/caption]

Вложителите в КТБ посочват в писмото си, че едва ли Цветан Василев е наясно с факта, че от негово име и за негова сметка адвокатът Лазар Караделиев, Веселин Бушев и Валери Димитров прехвърлят активи на банката към фирми с неясни собственици и произход.

Те използваха отново случая да се обърнат към всички национално отговорни политици с молбата да загърбят за момент обещанията, които дават в хода на предизборната кампания и да се опитат да помогнат за решаването на конкретните проблеми, свързани с КТБ. Вложителите припомнят, че проблемът в КТБ засяга не само физически и юридически лица, а представлява реална заплаха за финансовата стабилност на страната.

Междувременно стана ясно, че властите в Лихтенщайн ще разследват за пране на пари злополучния банкер Цветан Василев. Те са поискали Сърбия да им предостави информация по отношение на статута му, както и за причините, поради които е започнала процедура по екстрадирането му. Според информацията, с която разполага Хоризонт, подобно запитване е изпратено и до Прокуратурата в България. В него се искат всички подробности, свързани с разследването срещу Цветан Василев за източването на КТБ. От Прокуратурата са потвърдили, че при тях е постъпило подобно запитване, пише pik.bg.