Продължава разследването по случая Валя от Бургас

Изненадващ обрат претърпя разследването по случая с Валя от Бургас.

Макар преди известно време да бе обявено, че разследването се прекратява, тъй като Валя от Бургас сама е сложила край на живота си, то сега става ясно, че разследването продължава. Новото по случая с Валя от Бургас е, че е изплувала информация, че неизвестен засега мъж е потърсил контакт с нея няколко дни преди да изчезне. Майката на Валя от Бургас е поискала въпросният мъж да бъде разпитан. Това се е случило, след като от Прокуратурата предявили на родителката материалите по разследването, уточнява „24 часа”.

[caption id="attachment_423967" align="alignright" width="300"]Продължава разследването по случая Валя от Бургас Продължава разследването по случая Валя от Бургас[/caption]

Запознати коментират, че майката на Валя от Бургас е предявила 12 искания, но едва ли всички те ще бъдат уважени. Тя е поискала да бъдат подложени на разпит допълнителни свидетели, които имат връзка с изчезването на дъщеря й. Един от свидетелите, които съкрушената майка иска да бъдат разпитани отново е възрастният рибар от Бургас, който откри мобилния й телефон на моста само няколко часа след като тя изчезна (15 април т.г.). Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров заяви, че майката на Валя от Бургас иска той да бъде разпитан повторно, както и да бъдат извършени издирвателни мероприятия по социалните мрежи, в които дъщеря й е била активна.

Към този момент наблюдаващият прокурор все още не се е запознал в дълбочина с всички искания на родителката на Валя от Бургас, но предполага, че по всяка вероятност ще уважи повечето от тях. Димо Маджаров заяви, че ще възложи на криминалистите, които са работили по случая да извършат допълнително разследване. Майката на Валя от Бургас е категорична, че дъщеря й не е сложила сама край на живота си, скачайки в морето, както бе обявено. Тя е повече от убедена, че красивата й дъщеря е била отвлечена, а по-късно убита. Заключението на съдебните медици, които извършиха аутопсия на останките на Валя от Бургас обаче са категорични, че смъртта й е причинена в резултат на удавяне, пише pik.bg.