Опасно затлъстяване при децата, 3-годишен стана 70 килограма

Опасно затлъстяване при децата, 3-годишен стана 70 килограма
3 (60%) 1 vote

Опасно затлъстяване при децата, най-малките най-застрашени

Опасното затлъстяване при децата се превръща в световен проблем. Максимата „Пълно е детето, защото е здраво“, отдавна не е вярна, особено след като вече има милиони регистрирани случаи на опасно затлъстяване при децата в цял свят.

Пореден пример е дете с наднормено тегло от Бразилия, което изумява с килограмите си. Михаел е само на 3 години, а вече тежи 70 килограма и не може да спре да яде. Родителите му са отчаяни и притеснени, защото синът им вече има големи трудности при движенията си.

Михаел е роден като здраво бебе с тегло 2,9 килограма — нормални килограми за новородените деца. Проблемите започват много скоро след раждането. Малкото човече изпитва неистов глад и принуждава родителите си да го хранят много по-често и по-обилно от останалите деца. В резултат всеки месец започнал да наддава средно по 3 килограма. Лекарите смятат, че 3-годишното дете страда от Прадер-Вили синдром, който е рядко генетично заболяване.

3-годишен стана 70 килограма, не спира да се тъпче

3-годишен стана 70 килограма, не спира да се тъпче

Характеристиките на това заболяване са постоянно изпитване на глад и желание за поглъщане на огромно количество храна. Децата с това заболяване могат да ядат от 3 до 6 пъти повече от своите връстници.

Михаел страда от рядък синдром, но опасното затлъстяване при децата по света се дължи най-вече на липсата на спорт и здравословна храна

Михаел страда от рядък синдром, но опасното затлъстяване при децата по света се дължи най-вече на липсата на спорт и здравословна храна

Михаел в момента е със свръхтегло, но докато причината при него е редкият синдром, то много деца по света също са с наднормено тегло и причината затова не е болестно състояние. Заседналият начин на живот и обездвижването им водят до трупане на излишни килограми. Нездравословните храни, консервантите в тях, както и ГМО храните, които са все по—често срещани в магазините, повишава неимоверно риска от опасно затлъстяване при децата. Активната употреба и на различни химикали в храната причинява не само трупане на килограми, а и предпоставки за заболяване от рак, болести по двигателната система, увреждания на сърцето и кръвообращението и много други. Факт е, че все повече младежи между 20 и 30 години стават жертви на рака, а дали причината не е именно в храната в чинията ни?

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар