Мая Манолова е категорична, че предизборният популизъм трябва да има граници

Мая Манолова коментира председателя на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов, държавния глава Росен Плевнелиев, служебния премиер Георги Близнашки и лидера на ББЦ Николай Бареков.

По отношение на Бойко Борисов тя бе категорична, че налага вербален рекет на хората с твърдението, че след 5 октомври страната ни няма да има стабилно правителство. Според Мая Манолова основната цел на Борисов е да привлече повече гласове за партията си с това твърдение. Той се опитва да насади страх у обществото, че след изборите България ще тъне в глад и мизерия, а за капак на всичко ще има и режим на тока, твърди Мая Манолова. Червеното острие бе категорична, че стабилността на управлението се определя от парламентарната и гражданската подкрепа, които има.

[caption id="attachment_423818" align="alignright" width="300"]Мая Манолова е категорична, че предизборният популизъм трябва да има граници Мая Манолова е категорична, че предизборният популизъм трябва да има граници[/caption]

Според нея дори и бъдещото правителство да бъде изградено чрез коалиция, то най-важното е какви политики ще провежда то и дали те ще са в интерес на монополите или на хората. Към днешна дата обществото е настръхнало към поредното увеличение на цената на тока и заплахата от орязването на социалните им права. Ако обаче бъдещото правителство си позволи да предприеме подобни мерки, то не само, че ще бъде нестабилно, а и ще предизвика вълна от нови протести. По отношение на твърдението на Николай Бареков, че през 2015 г. ще свали цената на тока, Мая Манолова припомни, че той обеща и един милион работни места, както и безплатно здравеопазване, но е категорична, че популизмът трябва да има граници дори и в предизборните кампании.

Мая Манолова се гневи на факта, че служебното правителство на Георги Близнашки рестартира изцяло кадрите на ГЕРБ на всички нива. Тя подчерта, че служебното правителство бе назначено от държавния глава Росен Плевнелиев, който пък слугувал и изпълнявал послушно всички разпореждания, дадени му от Бойко Борисов. В подкрепа на думите си червеното острие посочи, че има изумително големи съвпадения по възлови въпроси между позициите на ГЕРБ, Плевнелиев и служебното правителство, пише pik.bg.