Андрей Луканов направил омлет за семейството си минути преди да го разстрелятАндрей Луканов беше убит навръх рождения ден на съпругата си

Андрей Луканов е направил омлет за закуска на семейството си в последната сутрин от живота си. Това разкри в специално интервю за вестник "24 часа" вдовицата му - Лилия Герасимова. След броени дни - на втори октомври, се навършват 18 години от убийството на бившия премиер, който беше застрелян навръх рождения ден на съпругата си.

[caption id="attachment_423582" align="alignleft" width="300"]Андрей Луканов Андрей Луканов[/caption]

В самото навечерие на годишнината Лилия се съгласи да разкаже как е преминала последната сутрин от живота на Андрей Луканов. Вдовицата споделя, че във фаталното утро двамата се събудили необичайно рано - в пети половина сутринта, тъй като на прозореца им имало увиснала малка катеричка. Малко след това дъщеря им Ани изненадващо пожелала да се гушне между тях.

След като семейството станало, Андрей Луканов предложил да направи омлет за закуска на всички. След което съпругът слязъл в семейното Пежо, за да изчака съпругата си. Най-вероятно обаче екс премиерът се е сетил, че е забравил нещо и се върнал. Вдовицата му предполага, че е бил застрелян в момента, в който е звъннал по домофона, тъй като тя е чула звънеца за включването му. След което последвал странен пукот.

Веднага след него домофонът се включил отново и Лилия чула Веско - шофьорът им, да вика да се обадят в Бърза помощ и в полицията. Две минути по-късно на мястото пристигнал униформен, а пет минути след това мястото било заградено от полицейски кордон. Експремиерът е бил застрелян в гръб от нападателя си, от 2-3 метра, докато се е опитвал да се свърже по домофона със семейството си. Последните думи, които Андрей Луканов отправил към съпругата си, били извинение, че няма да успее да й купи цветя за рождения ден.