Половинката на Николай Бареков – Мария Календерска, стои плътно зад мъжа си

Мария Календерска, сегашната половинка на Николай Бареков, повдига завесата за отношенията им в интервю за в. „Преса”. „Добър или лош, аз съм избрала да бъда до този мъж. Старая се да бъда добър партньор в личния живот. В професионален план двамата вървим по паралелни пътища, имаме общи цели и това ни помага” – споделя в интервю за „Преса” Мария Календерска. „Зная, че има хора, които му приписват всички земни грехове, аз съм солидарна с него и ги приемам поне наполовина като свои. Това ми костваше много „приятели”, обиди по мой адрес, не зная още какво ще видя занапред. Но смятам, че когато човек е направил своя избор, трябва да има силите да го отстоява” – твърди Мария Календерска.

[caption id="attachment_423569" align="alignleft" width="300"]Мария Календерска Мария Календерска има политически амбиции[/caption]

Попитана кои качества на Николай Бареков ще му помогнат да управлява, ако стане премиер, половинката на лидера на ББЦ отвръща: „Николай е визионер. Смятам, че той вижда малко по-напред във времето, вижда нужните мерки и това, което трябва да бъде направено. Когато ги изрича, хората са шокирани понякога. Но истината е, че някой трябва да разчупи рамките, в които сме поставени да живеем. Само човек, който може да излезе извън тези рамки, може да донесе истинска промяна” – казва Мария Календерска. „Николай е човек, който може да носи отговорност. Някои хора смятат, че ще ги излъже. Той самият се е лутал и е останал излъган. Но може да носи отговорност. Николай носи с достойнство своя кръст. Дори да сбърка, избирателите на ББЦ знаят към кого да отнесат въпроса си. При другите отговорността е размита. Ако утре Реформаторският блок се коалира с ДПС или с Борисов или сключи срамна сделка, ние на кого да се разсърдим – на Кунева, на Радан Кънев...” – пита реторично Мария Календерска в интервюто за „Преса”.