Крисия Тодорова ще представи страната ни с изцяло българско парчеКрисия Тодорова е директния избор на БНТ за конкурса

Крисия Тодорова ще представи България на Евровизия! Ръководството на БНТ е взело единодушно решение малката чаровница от "Шоуто на Слави" да защитава честта на страната ни на песенния конкурс. Разбира се, поради възрастта на сладураната, тя ще се изяви в детската Евровизия, която е не по-малко престижно състезание. Конкурсът тази година ще се проведе в Малта, а вече се знае, че Крисия Тодорова ще изпълни песен, изцяло на български.

[caption id="attachment_423564" align="alignleft" width="300"]Крисия Тодорова ще представя България на Евровизия за деца Крисия Тодорова ще представя България на Евровизия за деца[/caption]

Любопитното е, че парчето е съвместно - между Ку-ку Бенд и самата Крисия. Които са решили тя да пее само на родния си език, въпреки, че по регламент до 25% от текста на песента може да е на друг език. В него освен бенда на "Шоуто на Слави", участие взема и плевенската филхармония под вещото ръководство на маестро Йордан Дафов.

Те обаче ще се чуват само на записа, тъй като по регламент на сцената, заедно с 10-годишната изпълнителка, може да има не повече от шест души и то на възраст до 15 години. Затова, заедно с Крисия Тодорова, на сцената ще излязат близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, които са на нейната възраст. Те са едни от децата, получили награди от фондацията на Димитър Бербатов заради таланта си в областта на музиката.

Те ще свирят едновременно на два рояла, докато Крисия пее. От екипа на "Шоуто на Слави" и БНТ засега отказват да разкрият повече подробности за песента, с която тримата ще се представят на детската Евровизия. Знае се единствено заглавието й - "Планетата на децата". Трите българчета ще се борят за победата с представителите на още 14 държави - колкото са изявили желание да пратят свои деца.