12 причини защо Швейцария е раят на Европа

12 причини защо Швейцария е раят на Европа
2 (40%) 1 vote

Вижте защо Швейцария е раят на Европа

Швейцария от векове има репутация на изключително уредена държава. В нея всичко е точно и прецизно, като часовниците, с които е известна из целия свят. Държава мечта, за която всеки бленува.  Или иначе казано – държавата, която е истински рай.

Вижте 12 факта, които категорично доказват, че Швейцария наистина е раят на Европа. Във всеки един смисъл.

1.Дори ако има обилен снеговалеж цяла нощ, може да сте сигурни, че затрупаните улици ще бъдат почистени до осем часа сутринта.

2. В случай на ядрена война в Швейцария има бункери, в които могат да се настанят сто процента от населението на страната.

3. В случай на война магистралите могат да се превърнат в писти за излитане и кацане на самолети чрез бързо отстраняване на разделителните мантинели.

Ето защо Швейцария е истински рай за Европа

Ето защо Швейцария е истински рай за Европа

4. Швейцария е толкова малка, че понякога за преодоляване на звуковата бариера, пилотите използват френското въздушно пространство.

5. С цел оптимизиране на данъка за събиране на отпадъци, в Лозана кошчетата за отпадъците са стандартизирани. Ако изхвърляте повече отпадъци, плащате повече, ако не използвате своите кошове – заплащате глоба.

6. В Швейцария се използват четири официални езика – немски, френски, италиански и реторомански. За да се разберат помежду се, швейцарците говорят английски.

7. Швейцарските производители на шоколад са разработили техника за производството на този десерт със злато, което се яде.

8. Ако Швейцария пожелае да затвори страната, това може да се осъществи само с няколко войници. Тунелите и многобройните магистрали имат стоманени тръби, които могат да бъдат вдигнати с натискане на бутон. В случай на инвазия като барикади биват използвани отдавна засадени дървета. В този случай те биват отрязани бързо и поставени по пътищата.

9. Всички швейцарци карат коли, които изглеждат като нови. Полицията строго наказва водачите, които карат автомобил с увреждания, дори и ако става въпрос за драскотина.

10. Много компании наемат хора на работни места, които могат да бъдат автоматизирани, тъй като Швейцария е решила да премахне безработицата. Работодател, който наеме човек, вместо да закупи машина, изпълняваща същата функция, получава държавни помощи.

11. С един билет може да се движите във всички превозни средства на обществения транспорт в цялата страна.

12. На безработните швейцарци се полага обезщетение за безработица за период от две години плюс ваканция с платени пътни разходи за почивка и настаняване.

Прииска ли ви се и България да се превърне в Швейцария на Балканите? На нас определено да!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар